18 / 07 / 2024

2023 ihale şampiyonu Kontrolmatik! İşte ilk 5 şirket...

2023 ihale şampiyonu Kontrolmatik! İşte ilk 5 şirket...

1 Ocak 2023’ten bu yana en yüksek hacimli ihale alan borsa şirketinin Kontrolmatik olduğu açıklandı. Kontrolmatik'ten sonra gelen beş şirketin listesi ise şu şekilde...




İHALE ŞAMPİYONU KONTROLMATİK!

Barış Erkaya, 2023 yılının başından bu yana KAP’a yapılan bildirimlere göre en yüksek hacimli ihale alan borsa şirketinin Kontrolmatik  olduğunu söyledi. 

Kontrolmatik üç şirketten aldığı toplam yedi ihale ile 1 milyar 171 milyon 56 bin 147 TL’lik iş hacmini garantiye almış oldu.  Onu aldığı tek ihalede 594 milyon TL’lik hacimle takip eden Yayla Agro Gıda, yine aldığı tek ihale ve 592 milyon TL hacimle Borusan Boru, tek ihale ve 528 milyon TL hacimle Erciyes Boru, dört ihale ve 226 milyon TL hacimle Gesan Elektrik takip ediyor.

2023 ihale şampiyonu Kontrolmatik! İşte ilk 5 şirket...

2023 için ihale kazandığını KAP’a bildiren diğer şirketler ise Prysmian Kablo, Ulusoy Un, Astor Enerji, Yünsa, Fonet, Kafein Yazılım ve Meditera. Bu 13 şirketin toplam 25 ihalede ortaya koyduğu ciro 3.9 milyar TL’yi buldu.

Yine aynı dönemden bu yana KAP’a yeni bir iş ilişkisi açıklayan şirketlere baktığımızda enerji şirketlerinin ağırlıklı olduğu görüldü. 

2023 ihale şampiyonu Kontrolmatik! İşte ilk 5 şirket...

ASELSAN SIRALAMAYA GİREMEDİ!

Şirketler, 1 Ocak 2023’ten bugüne kadar yeni bir ihale kazandığını veya yeni bir iş bağlantısı kurduğunu, rakamlarıyla KAP’a bildirdi.

Buradaki en önemli kriter şirketlerin açıkladıkları ihale veya yeni iş bağlantısına ilişkin teslimleri 2023 yılı içerisinde başlatması oldu. Bunlar içerisinde Aselsan bir çok yeni iş bağlantısı bildirimi yapmış olmasına rağmen en yakın teslimatını 2024 yılından itibaren yapacak olması nedeniyle bu şirket sırlamasına giremedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön