18 / 07 / 2024

2023 ihale şampiyonu Kontrolmatik! İşte ilk 5 şirket...

2023 ihale şampiyonu Kontrolmatik! İşte ilk 5 şirket...

1 Ocak 2023’ten bu yana en yüksek hacimli ihale alan borsa şirketinin Kontrolmatik olduğu açıklandı. Kontrolmatik'ten sonra gelen beş şirketin listesi ise şu şekilde...




 

200 MİLYON DOLARDAN FAZLA YURT İÇİ İŞ BAĞLANTISI DÖVİZ RİSKİ...

Barış Erkaya, İhale veya yeni iş bağlantısı verilerinde gözden kaçmaması gereken çok kritik bir noktaya değindi.

Yeni iş bağlantılarına bakıldığında toplamda 96 yeni iş bağlantısının sadece 28 tanesi Türk Lirası ile KAP’a bildirildiğini söyleyen Erkaya: '' Geri kalan 68 iş bağlantısı ya döviz cinsi bir kontrat büyüklüğüyle ya da hem TL hem de döviz tarafı bulunan bir kontrat büyüklüğüyle bildirilmiş.

Bu da genelleme yapmak pek doğru olmasa da örnekleme üzerinden gidildiğinde her 100 işin 70’inde kontratın bir yerinde döviz işlemi olduğu anlamına geliyor. Ciro bazında ise döviz bazlı kontratlar bu 96 ayrı yeni iş ilişkisinde yüzde 48’lik bir hacim yaratıyor. Yani sadece bizim listelerimize giren 200 milyon dolardan fazla bir yurt içi iş bağlantısı döviz riski taşıyor.'' dedi.

2023 ihale şampiyonu Kontrolmatik! İşte ilk 5 şirket...

YENİ İŞ BAĞLANTISINDA ZİRVE SMART GÜNEŞ ENERJİSİ'NİN!

Smart Güneş Enerjisi, toplam 16 yeni iş bağlantısı ve 3 milyar 88 milyon 410 bin TL ciro ile zirvede.  Onu 11 yeni iş bağlantısı ve bu bağlantılardan 1 milyar 892 milyon 962 bin TL ciro ile Gesan Elektrik, üç ayrı iş bağlantısı ve 1 milyar 93 milyon TL ciro ile Kimpur Poliüretan, tek bağlantıda 1 milyar TL ciro ile Qua Granit, 7 ayrı bağlantıda 914 milyon TL ciro ile YEO Teknoloji, 8 ayrı bağlantıda 443 milyon TL ciro ile Panelsan izliyor. 

Toplamda 26 ayrı şirketin yılbaşından bugüne yeni bir iş bağlantısı açıkladı. İhracat bağlantılarına bakıldığında ise zirvede 1.2 milyar TL’lik iş hacmi yaratan Gesan Elektrik yer alıyor. 26 şirketin 96 yeni iş bağlantısından yaratacağı toplam ciro ise 11 milyar 269 milyon TL olarak kaydedildi.

Temettü verecek şirketler peş peşe açıklandı! İşte tek tek açıklanan o şirketler ve temettü tutarları! Hemen bakın!

Ereğli'den son dakika temettü kararı! Duyan şok oldu!
Borsa İstanbul’da hangi hisseler kazandırdı? En fazla hangi hisseler prim yaptı?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön