20 / 05 / 2024

5 soruda EYT'de doğru bilinen yanlışlar!

5 soruda EYT'de doğru bilinen yanlışlar!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin son açıklamasına göre EYT düzenlemesinden 5 milyona yakın kişi yararlanacak.



5 soruda EYT de doğru bilinen yanlışlar!

SGK Uzmanı Okan Güray Bülbül, Akşam Gazetesi'ndeki köşesinde EYT'lilerin merak ettiği, tereddütte kaldığı konuları kaleme aldı. Önümüzdeki hafta Meclis genel kuruluna gelmesi beklenen Şubat ayında yasalaşıp, Mart ayında da emeklilik yolunun açılması beklenen EYT konusundaki tereddütlerle ilgili 5 soru ve yanıtları.

'KISA ÇALIŞMA' MUAMMASI

1. Kısa çalışmadaki günler borçlanılabilecek mi?

13 Ocak 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7431 sayılı Kanun'un 5'inci maddesi pandemi süresince kısa çalışma ve nakdi ücret desteği konusunda, İŞKUR'a hatalı bildirimde bulunan işverenlerin bu bildirimleri düzeltmek için SGK'ya verecekleri ek bildirgeler ile ilgili SGK tarafından idari para cezası alınmamasını kapsıyor. Özetle EYT'ye ilişkin düzenleme sonrası prim günü eksik olanların kısa çalışma ya da nakdi ücret desteği aldıkları sürelere ilişkin primlerin işveren tarafından tamamlanması ya da borçlanılabilmesi söz konusu değil.

BORÇLANMADA SÜREÇ NASIL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön