18 / 05 / 2024

Almanya demir yolunda çalışanlar greve girdi! Tam 50 saat grev kararı alındı! 

Almanya demir yolunda çalışanlar greve girdi! Tam 50 saat grev kararı alındı! 

Almanya Demiryolu Sendikası Çalışanları Sendikası (EGV) bir greve imza atıyor. Çalışanlar 14 Mayıs’ta 50 saatlik grevde olacak. 14 Mayıs Pazar saat 22.00’da başlayacak olan grev, 16 Mayıs gecesine kadar sürecek. 



Almanya demir yolunda çalışanlar greve girdi! Tam 50 saat grev kararı alındı! 

Asgari ücret zamlanacak mı 

EGV üyeleri, Deutsche Bahn’ın  orta gelirli ve düşük gelirli çalışanlar için vereceği %10 ve daha yüksek gelirliler için yapacağı%8 zam, ayrıca bir kereye mahsus ödenecek 2 bin 850 euro teklifini reddetmişti. 230 bin çalışanın ücretine %12 zam ve en az 650 euro ek ödeme istenmişti. 

Deutsche Bahn İnsan Kaynakları Müdürü Martin Seiler’dan gelen açıklamalara göre sendikanın grev kararını abartı buldu. Ayrıca Seiler, grevler yüzünden milyonlarca insanın ulaşmak istedikleri yere gidemeyeceğini belirtti.  

Demiryolları Almanya için oldukça önemli ve pazarlıklar 2023 yılının Şubat ayından beri devam ediyor. EVG ve DB arasında asgari ücret anlaşmazlıkları devam ederken görüşmelerin 2023 Mayıs ayı sonunda yeniden gerçekleşmesi bekleniyor. 

Ülke çapında ses getiren uyarı grevi 14 Mayıs 2023 saat 22:00’da başlayacak ve 16 Mayıs gece yarısına kadar devam edecek. 50 saat sürecek olan bu grevin demiryollarını ve asgari ücreti ne denli etkileyeceği merak konusu. 

Uzmanlara göre Almanya'da enflasyon zirve yaptı!

Almanya'da perakende satışlar, Mart ayında yıllık yüzde 8,6 düştü!

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

 


Geri Dön