24 / 07 / 2024

Astarı yüzünden pahalıya geliyor! Restoranlarda ‘kuver’ kazığı!

Astarı yüzünden pahalıya geliyor! Restoranlarda ‘kuver’ kazığı!

Bazı restoranların yemek servisinden önce masaya koyduğu ekmek, su ve tereyağı gibi kalemler karşılığında aldığı ‘kuver’ bedeli tüketicileri çileden çıkarıyor. Üstelik bazen sadece iki çay için bile ‘kuver’ sürprizi ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden hesabı ödemeden önce faturaya dikkatli bakın!




SÜRPRİZ ÖDEME!

Astarı yüzünden pahalıya geliyor! Restoranlarda ‘kuver’ kazığı!

İstanbul'da bir restorana giden iki müşteri, içtikleri iki çayın ücretinden daha fazla fatura ile karşılaşınca şoke oldu. Normalde 40 liralık bir hesabı ödemeleri gerekirken kendilerine 90 liralık fatura çıkarılınca şaşkınlığa uğradılar. Sektör yetkilileri ise kuverin; ekmek, tereyağı, peynir, sıcak ekmek, salça ve su gibi kalemler karşılığında alındığını belirtirken, bu ücretin verilen hizmete göre değiştiğini kaydetti.

İKİ ÇAY İÇİN ALINMAZ!

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, sadece çay içmek üzere gidilen bir işletmede 2 çaya kuver ücreti alınmasının doğru olmadığını söyledi. Kuverin, özellikle lüks mekanlarda verilen deneyimin karşılığında, gideri olup, gelire dönmeyen diğer harcama kalemleri için yazıldığını ifade eden Demirer, “Örneğin; restoranın çok özel masa örtüleri vardır. Veya bazı işletmelerde önden su, ekmek, zeytinyağı, peynir gibi birtakım tadımlıklar sunulur. Bunun karşılığı alınabilir” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön