24 / 07 / 2024

Astarı yüzünden pahalıya geliyor! Restoranlarda ‘kuver’ kazığı!

Astarı yüzünden pahalıya geliyor! Restoranlarda ‘kuver’ kazığı!

Bazı restoranların yemek servisinden önce masaya koyduğu ekmek, su ve tereyağı gibi kalemler karşılığında aldığı ‘kuver’ bedeli tüketicileri çileden çıkarıyor. Üstelik bazen sadece iki çay için bile ‘kuver’ sürprizi ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden hesabı ödemeden önce faturaya dikkatli bakın!




GEREKİRSE ŞİKAYET EDİN!

Astarı yüzünden pahalıya geliyor! Restoranlarda ‘kuver’ kazığı!

Tüm Restoran ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, bu durumun meslek ahlakına uygun olmadığını belirterek sadece çaya kuver alınamayacağını savundu. Bazı işletmelerin  kira maliyet artışlarını karşılamak ve daha fazla kar elde etmek için bunu yaptığını kaydeden Bingöl, müşterilerin çok dikkatli olmalarını önerdi.

Öte yandan; Akşam Gazetesi’nin haberinde, böyle bir durum ile karşı karşıya kalan müşterilerin, Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulunması önerildi. Ayrıca turizm belgeli olan işletmelerin Turizm Bakanlığı’na, belediye belgeliyse ilgili belediyeye şikayet edilmesi halinde ilgili kurumların gerekli incelemeyi başlattığı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön