04 / 05 / 2024

Bakan Nebati açıkladı! Yeni paralar mı geliyor? 500 liralık banknot mu geliyor?

Bakan Nebati açıkladı! Yeni paralar mı geliyor? 500 liralık banknot mu geliyor?

500 liralık banknot mu geliyor? sorusu gündemde yer alıyor. Bu soruya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati cevap verdi. İşte detaylar!



500 LİRALIK BANKNOT MU GELİYOR?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '500 liralık banknot basılacağı' yönündeki iddialara yanıt verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kabine toplantısından sonra soruları yanıtladı. Bakan Nebati'ye 500 liralık banknot ve 10 liralık madeni para basılması için hazırlık yapıldığı yönündeki iddiaların gerçek olup olmadığı soruldu.

“BU YÖNDE BİR ÇALIŞMA DA İHTİYAÇ DA YOK”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati iddialar için "Yanlış bilgi" diye ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanı, "Kesinlikle hiçbir şekilde bu yönde bir çalışma da ihtiyaç da yok" dedi.

YENİ PARALAR MI BASILACAK?

Yeni banknotların basılacağı yönünde bazı iddialar gündemde yer almıştı. Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım, artan enflasyon, Türk Lirası’nın değer kaybı ve dövizdeki yükselişten dolayı artan madeni para maliyetlerinin Merkez Bankası’nı harekete geçirdiğini söyledi.

Merkez Bankası ve Darphane’nin hem madeni hem de kağıt paralara ilişkin yeni hazırlıklar yaptığını iddia eden CHP’li Yalım, “Tedavülde bulunan bozuk paraların artık bir hükmü kalmadı. Bir ekmeğin 4-5 liraya satılan Türkiye’de 1.5-10 ve 25 kuruşların tedavülden kalkması gerekiyor. MB bu paraların kullanımdan kalkması, yeni 500 ve 1000 liralık kâğıt banknotların basılması, 2.5 lira, 5 lira ve 10 liranın demir para olması için çalışmalar yapıyor” dedi.

CHP’li Özkan Yalım, madeni paraların maliyetini de, içerdikleri madenlerin fiyatlarını değerlendirerek hesapladı. Yapılan bu hesaplamaya göre; 5 kuruş için 1 lira 56 kuruş, 10 kuruş için 1 lira 70 kuruş, 25 kuruş için 2 lira 16 kuruş, 50 kuruş için 3 lira 66 kuruş ve 1 lira için 4 lira 42 kuruş ham metal harcaması yapılıyor. CHP’li Yalım, madeni paraların yanı sıra kağıt paraların maliyetini de gözden geçirdi.

Domates fiyatlarında indirim sinyali! Domates fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut proje tarihi! İşte 81 ilde 150 bin konut başvuru detayları!

TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? İstanbul’da kaç tane sosyal konut yapılacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön