14 / 05 / 2024

Bir ilk gerçekleşti ve peynir fiyatları et fiyatlarını geçti!

Bir ilk gerçekleşti ve peynir fiyatları et fiyatlarını geçti!

Süt ürünlerindeki fahiş artışla birlikte son yapılan zamların ardından peynirin kilosu etin fiyatını geçti.



“ETTE DE AYNI HATA YAPILDI”

Ette de aynı hatanın yapıldığının altını çizen Solakoğlu, "Eskiden ET Süt Kurumu (ESK) vasıtasıyla bu fiyatlar düşük tutuldu. Şu anda ESK'nın kesim fiyatı piyasanın çok çok altında. Maliyeti 110-115 lira olan bir kilo birlikte eti şu an 95 ila 105 lira arasında satmak zorunda. Orada da arz azaldı çiftlikler boş. Yurt dışı fiyatları ette de sütte de çok pahalı. Bu suni baskılamaların sonucunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerçek enflasyonun sonuçlarıyla yüzleşmeye başlıyor" dedi.

“ETE YÜZDE 30 40 DAHA ZAM GELECEK”

Solakoğlu sözlerini "Biz çiftçiyiz, Türkiye’nin üreten kesimiyiz. Dolarizasyon çok yüksek olduğu için ki bunu da bu hükümet yaptı. Bir çok konuda yurtdışına bağımlıyız. Dolayısıyla bizim şu anda bu yaşadıklarımızın sebebi 20 yıldır tarımı yöneten aynı hükümetin aman yurt dışında daha ucuz biz ithal edelim üretmeyelim kafasından kaynaklandı. Yani burada çiftçi suçlu değil, aksine mağdur. Süt fiyatını çiftçi arttırmıyor. Dolar arttığı için maliyetlerin karşısında çiftçi zararına satamaz ama satmaya da zorlandı. Çok fazla çiftçi kalmadı. Ette de aynı şey yolda. Yakında eti de yüzde 30 yüzde 40 daha pahalıya yemeye başlarız" vurgusuyla tamamladı.

Bir ilk gerçekleşti ve peynir fiyatları et fiyatlarını geçti!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Kasım 2022 tarihinde saat 19.37'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.60 Türk Lirası, euro 19,23 Türk Lirası, altının gramı ise bin 46 Türk Lirası değerinde.

Vedat Bilgin'den EYT'lilerle ilgili sıcak açıklama

'Dolar trenini kaçırmayın' diyen Selçuk Geçer tarih paylaştı!

İslam Memiş uyardı, 'Çok yakın zamanda!"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön