16 / 05 / 2024

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Tüm zamanların en yüksek seviyesi

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Tüm zamanların en yüksek seviyesi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi,  bir önceki kapanışa göre güne, %  0, 31 artarak 3. 072, 06 puandan başlayarak tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. İşte detaylar…



Analistler ise  dünyanın önde gelen ekonomilerinde yüksek enflasyon ve hali hazırda düşük büyüme temasının korunması ile yatırımcı fiyatlamaları açısından merkez bankalarının alacağı aksiyonlar ve söz ile yönlendirmelerin belirleyici olmaya hala devam ettiğini ifade etti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki ayki gerçekleştireceği toplantısında atacağı adımın büyüklüğü ile ilgili olarak belirsizliklerin risk iştahının düşük seyir etmesine sebep olduğunu vurgulayan analistler, yurt içi piyasaların ise pozitif ayrışmaya devam ettiğini dile getirdi.

Yine aynı şekilde analistler, bugün yurt içinde tüketici güven endeksi, tüm dünya genelinde ise öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ilk olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3. 090 seviyesinin direnç, 3. 030 puanın destek konumunda bulunduğunu kayıtlara geçirdi.

 Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Tüm zamanların en yüksek seviyesi

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Ağustos 2022 tarihinde saat 15.34'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,19 Türk Lirası, euro 18,06 Türk Lirası, altının gramı ise 1019 Türk Lirası değerinde.

İşte adım adım gayrimenkul projesi geliştirme süreçleri

Gram altını olanlar dikkat! Canınız yanmasın! Bu haberi okumadan altın almayın

Tam tamına 25 bin lira promosyon verilecek! Böyle bir promosyon görülmedi! Rekor geldi

SGK bombayı patlattı! 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur'lular nasıl destek parası alabilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön