03 / 05 / 2024

Borsada para hacimli hisselere kaydı, yükseliş sürecek mi?

Borsada para hacimli hisselere kaydı, yükseliş sürecek mi?

Borsa İstanbul, bankacılık hisselerindeki manipülatif hareketlerden sonra düşüş trendine girmiş ve güven kaybı yaşamıştı ancak faizle ilgili açıklamalar ve Halkbank ile ilgili olumlu gelişmelerden sonra para yeniden borsaya döndü. Peki borsadaki yükseliş sürecek mi?



Petrol fiyatlarında yaşanan yükselişin enerji hisselerine talep getirdiğini belirten Aktaş, Borsa İstanbul'un haftanın ilk işlem günü yaşadığı yükseliş sonrası haftanın ikinci gününde de yükselişini sürdürdüğünü ifade etti. Borsa 30’da yer alan hisselerin nerede ise tamamının yükseldiğini ifade eden Aktaş, endeksin yeniden yatay bir seyre geçip geçmeyeceğinin önümüzdeki günlerde görüleceğini dile getirdi. Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksinin yeniden ortalamaların üzerine çıktığını güçlü seyrini koruyacağının anlaşıldığını kaydeden Aktaş, "Bu noktada çok kısa vadede endeksin 3.200’ün üzerinde tutunması önemli olacak. Endeksin düşüşü sonlandırıp yatay bir harekete girip girmeyeceğini önümüzdeki günlerde takip edeceğiz" ifadesini kullandı.

Para hacimli hisselere kaydı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön