02 / 05 / 2024

Borsada para hacimli hisselere kaydı, yükseliş sürecek mi?

Borsada para hacimli hisselere kaydı, yükseliş sürecek mi?

Borsa İstanbul, bankacılık hisselerindeki manipülatif hareketlerden sonra düşüş trendine girmiş ve güven kaybı yaşamıştı ancak faizle ilgili açıklamalar ve Halkbank ile ilgili olumlu gelişmelerden sonra para yeniden borsaya döndü. Peki borsadaki yükseliş sürecek mi?



Borsada paranın hacimli hisselere kaydığının gözlemlendiğini ifade eden Aktaş, "İşlem hacmi en yüksek beş hissenin endeksin toplam işlem hacmi içerisindeki payı yüzde 12 seviyesinde iken bu oran yüzde 24’e yükseldi. Borsada derinliği olan güçlü hisselere talebin gelmesi yükselişin güçlenmesini sağlayacak" ifadesini kullandı.

Faiz indirimleri yükselişi olumlu etkileyecek

Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin devam ettiğine işaret eden Aktaş, düşüş beklentilerinin sürdüğünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yöndeki açıklamalarının da bu beklentiyi pekiştirdiğine dikkat çekti. Aktaş yazısında, "Goldman Sachs, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıl sonunda faizini tek haneye inmesi çağrısı sonrasında TCMB’nin yıl sonuna kadar her ay faizi 100 baz puan indirmesini beklediklerini bildirdi. Faiz oranlarında düşüşün devam etmesi borsada alımları güçlendirecektir" ifadesine yer verdi. Aktaş, Borsa İstanbul'da yılbaşından bu yana endeksin en düşük 1.827 puanı görürken en yüksek 3.715 puanı test ettiğini ifade etti. BIST 100 Endeksinin 3 Ekim kapanışı ile 3.392 seviyesinde bulunduğunu kaydeden Aktaş, endeksin yılbaşından bu yana getirisi yüzde 82.6 olduğunu bildirdi.

Bugün Borsa İstanbul'u yükselten 5 neden

Borsada son çeyrekte neler olacak? Borsanın en değerli şirketi hangisi?

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön