22 / 05 / 2024

Çin’den bir faiz indirimi daha! Ekonomik yavaşlamaya karşı gardını aldı!

Çin’den bir faiz indirimi daha! Ekonomik yavaşlamaya karşı gardını aldı!

Yavaşlayan ekonomik göstergeler ve emlak sektöründe borç kriziyle karşı karşıya kalan Çin, kilit faiz oranlarını düşürdükten sonra kredi standardı olarak kabul edilen gösterge faiz oranını da düşürdü.



Birçok sahada ölçülen ekonomik performans, ilk vakaların Çin'in Vuhan kentinde görüldüğü Kovid-19 salgınının ilk aylarından bu yana en düşük seviyelere gerilemişti.

Mayıs ve haziran aylarında görülen toparlama eğiliminin temmuzda yavaşlaması, gelecek aylarda ortaya çıkabilecek yeni salgın dalgalarının ekonomiyi nasıl etkileyebileceğine dair kuşkulara yol açıyor.

Çin’den bir faiz indirimi daha! Ekonomik yavaşlamaya karşı gardını aldı!

Birden fazla bölgede ölçülen ekonomik performans, Çin'in Wuhan kentinde ilk vakaların tespit edildiği Covid-19 salgınının ilk aylarından bu yana en düşük seviyesine düştü. Mayıs ve Haziran aylarında Temmuz ayında görülen toparlanma eğilimindeki yavaşlama, önümüzdeki aylarda  ekonomiyi nasıl etkileyebilecek yeni hastalık dalgalarının ortaya çıkıp çıkmayacağı konusunda şüphe uyandırıyor.

Çin, vakaların oluşmasını önlemeyi ve bulaşma zincirini kesmeyi amaçlayan Covid-19'a karşı "vakasız" bir strateji uyguluyor. Strateji, karantinalar, seyahat kısıtlamaları, toplu testler ve imalat, ticaret ve hizmet sektörlerindeki ticari faaliyetlere kısıtlamalar gibi sıkı ve geniş kapsamlı önlemler çağrısında bulunuyor. Bu önlemler normal yaşama müdahale etmenin yanı sıra ekonomik maliyetler konusunda da tartışmalara yol açıyor.

Emekliliğe bir adım daha yaklaşın! BES’ten yepyeni ayrıcalıklar! Bireysel Emeklilik Sistemi’nde flaş gelişme

BİM Salı kataloğu açıklandı! Bu hafta BİM'de neler var? İşte BİM 23 Ağustos 2022 aktüel ürünler fiyat listesi

TOKİ sosyal konutlar için maaş sınırı belli oldu! İşte TOKİ sosyal konut projesine dair son gelişmeler!

Geri Dön