21 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücretlilere '500 Dolar' planı için kötü haber! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücretlilere '500 Dolar' planı için kötü haber! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir canlı yayında asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, asgari ücretin 500 dolar olacağı iddialarına karşın "Dolar yerinde durmuyor her gün farklılaşıyor. Biz TL konuşmak durumundayız. Ana ilkemiz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek." dedi.



ALIM GÜCÜNÜ ARTIRMAK İÇİN TEDBİRLER OLACAK MI?

Bu tedbirleri aldık, devam edeceğiz. Temmuzda önemli bir gündemimiz var. Asgari ücret görüşmeleri başlamış durumda. Normalde yılda 1 yapılırdı. İşveren işçi ve kamu tarafında müzakereler şu anda yapılıyor. Temmuz ayı içinde bitecek ve enflasyona ezdirmemeye dönük bir yaklaşım sergileyeceğiz. Memur maaşlarında ve emeklilerle ilgili çalışmalarla ortaya çıkacak değişiklikler var. Şu anda çalışılıyor.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan asgari ücretlilere 500 Dolar planı için kötü haber! 

ASGARİ ÜCRETTE HESAPLAMA YAPILDI MI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret konusunda yapılan hesaplamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, doların sürekli değiştiğini ve bu nedenle Türk lirası üzerinden konuşmak zorunda olduklarını belirtti. En önemli ilke olarak çalışanların enflasyona ezdirilmemesini gösterdiklerini ifade etti. Bu bağlamda asgari ücretin belirlenmesinde de bu ilkenin gözetildiğini ve hesaplamaların yapıldığını belirtti. Detaylı bilgilerin ilgili kurullar tarafından değerlendirildiğini ve gerekli süreçlerin işlediğini vurguladı. Asgari ücretin, çalışanların ekonomik koşullarını iyileştirecek şekilde belirlenmesi için gereken özenin gösterildiğini ifade etti.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan asgari ücretlilere 500 Dolar planı için kötü haber! 

İŞVERENE DESTEK SÜRECEK Mİ?

Yılmaz, asgari ücret görüşmeleriyle ilgili olarak işverenlere destek verilip verilmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Yılmaz, görüşmelerin sonuçlarına göre bu konunun netlik kazanacağını belirtti. Ayrıca işverenlerin endişelerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Kayıt dışılık ve eksik kayıtlılığın mevcut olduğunu ifade eden Yılmaz, bu konuda mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin bir kalkınmış ülke olmak istemesi durumunda kayıtlı bir ülke olması gerektiğini vurguladı. İşverenlere destek sağlanması ve kayıt dışılıkla mücadele edilmesi konularının önemli olduğunu ifade etti.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan asgari ücretlilere 500 Dolar planı için kötü haber! 

BAYRAM ÖNCESİ İLAN EDİLEBİLİR Mİ?

Yılmaz, işverenlere destek ve kayıt dışılıkla mücadele konularında yapılan görüşmelerin sonucunda, bayram öncesi ilan edilmesi konusunda temennileri olduğunu belirtti. Ancak bu sürecin zaman alacağını ve orta noktada bir uzlaşının sağlanmasını umduğunu ifade etti. Yapılacak düzenlemelerin Meclis'e sunulacağını ve Meclis takvimine göre öncelikli olarak ele alınacağını dile getiren Yılmaz, her dönemde farklı konularda düzenlemeler yapıldığını ve bunları aniden sonlandırmanın mümkün olmadığını söyledi. Herkesin kazanımları olduğunu vurgulayan Yılmaz, ideal olarak herkesin tek bir mevzuata tabi olmasını arzu ettiklerini ve önümüzdeki dönemde mevzuatın mümkün olduğunca basitleştirilmesinden yana olduklarını belirtti.

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!
Gram altın 20 Eylül'de tam bu kadar olacak! Çantasını alan herkes anında kuyumcuya fırlayacak! Acilen bakın!
Dolar 6 aydan kısa sürede 30 TL olacak! Duyan şok geçirdi! Hemen siz de tıklayıp öğrenin!

Geri Dön