09 / 05 / 2024

Deprem bölgesi Gaziantep'te 17 bin 27 çadır ve 1522 konteyner kuruldu!

Deprem bölgesi Gaziantep'te 17 bin 27 çadır ve 1522 konteyner kuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Gaziantep'te 17 bin 27 çadır ve 1522 konteynerin kurulumunun yapıldığını belirtti. İşte ayrıntılar...



Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasında, AFAD'ın, kentin merkezinde yer alan Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nin yanı sıra İslahiye, Nurdağı ve Nizip ilçelerinde toplam 11 noktada kurduğu çadır kentlere 17 bin 27 çadırın yerleştirildiğine dikkat çekildi. 

Çadır kentlerin yanı sıra Gaziantep'te altyapısı hazır alanlarda öncelikle Şahinbey, Şehitkamil, İslahiye, Nizip ve Nurdağı ilçelerinde şu ana kadar 1522 konteyner kurulduğuna ve bu rakamın 15 bine yükseltileceğine vurgu yapıldı. 

Kurulacak yeni yaşam alanlarıyla ilgili altyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiği ifade edildi.

Deprem bölgesi Gaziantep te 17 bin 27 çadır ve 1522 konteyner kuruldu!

Açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sosyal medya hesabından yayımladığı paylaşım da yer aldı. 

Bakan Kurum, konu ile ilgili yaptığı paylaşımında "Arama kurtarma çalışmalarımız sürerken afetzede kardeşlerimizin barınma ihtiyacı için de canla başla çalışıyoruz. İslahiye, Nurdağı ve Nizip'te 1522 konteynerin kurulumu tamamlandı. 15 bine tamamlayacağız" ifadelerine yer vererek, 11 ayrı noktada da 17 bin 27 adet çadırın kurulmaya devam edildiğini aktardı. 

Deprem bölgesi Gaziantep te 17 bin 27 çadır ve 1522 konteyner kuruldu!

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'dan da deprem ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Orhan Tatar, öngörülenin çok ötesinde bir afetle karşı karşıya olunduğunun altını çizerek, "Bölge yaklaşık 2 dakika çok şiddetli sarsıldı. İki depremin açığa çıkardığı enerji 500 atom bombasının enerjisine sahip. Şu ana kadar 2 binin üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi ve gelmeye devam ediyor" şeklinde konuştu. 

İşte korkunç veriler! Deprem kaç atom bombasına eşit enerji çıkardı, bölge toplamda ne kadar süre sallandı?

Deprem bölgesindeki her iki konuttan biri sigortalı!

TOKİ'nin deprem bölgesindeki 133 bin 759 konutu depremden etkilenmedi! Tünel kalıp detayı binalardaki hasarı engelledi!


Geri Dön