24 / 07 / 2024

Depremden etkilenen illerdeki şirketlerin genel kurullarına iptal imkanı!

Depremden etkilenen illerdeki şirketlerin genel kurullarına iptal imkanı!

Ticaret Bakanlığının yazısı uyarınca, Mart ayının sonuna kadar tamamlanması gereken şirket genel kurulları, bu kuruluşların temsile yetkili yönetim organı üyelerinin istemleri üzerine iptal edilebilecek.




Erteleme için genel kurul toplanmasına gerek yok

Yine aktarılan detaylara göre, şirket merkezi söz konusu şehirlerde yer alan ya da bu kentlerde genel kurul toplantısını yapmak üzere kanun ve şirket sözleşmesine uygun olarak yönetim organları tarafından 6 Şubat tarihinden önce toplantıya çağrılan anonim ve limited şirket genel kurullarının, erteleme kararı alınması için genel kurulun toplanması beklenmeden, temsile yetkili yönetim organı üyelerinin istemi üzerine iptal edilmesi imkan dahilinde yer alıyor.

Bu kapsamdaki ilan taleplerinin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğü tarafından karşılanmasının uygun olacağı değerlendiriliyor.

Depremden etkilenen illerdeki şirketlerin genel kurullarına iptal imkanı!

En fazla şirket Gaziantep'te kuruldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğin tarafından son açıklanan kurulan-kapanan şirket istatistiklerine göre, 2022'te toplam 142 bin 214 şirket ve kooperatif kuruldu. Bu dönemde kurulan limited şirket sayısı 122 bin 409 ve anonim şirket sayısı 17 bin 798 şeklinde oldu.

Söz konusu bu dönemde, Adana'da 2 bin 803, Kilis'te 120, Adıyaman'da 363, Diyarbakır'da 1764, Osmaniye'de 331Gaziantep'te 3 bin 304, Hatay'da 1742, Kahramanmaraş'ta 837, Malatya'da 579 ve Şanlıurfa'da ise 1889 şirket kuruldu. Depremden etkilenen şehirlere sonradan dahil edilen Elazığ'da da  geçen yıl 397 şirket kuruluşu gerçekleşti.

Celal Şengör tek tek duyurdu! İşte İstanbul’daki en riskli 3 ilçe!

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!


Geri Dön