27 / 04 / 2024

Doğal gaz desteğinde son dakika gelişmesi! Kapsam genişletildi, tutar yükseltildi

Doğal gaz desteğinde son dakika gelişmesi! Kapsam genişletildi, tutar yükseltildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, doğal gaz desteği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Doğalgaz Tüketim Desteği’nde yıllık 450 lira - 1.150 lira arasında yapılan yardım tutarı da yükseltildi. Destek miktarı ne kadar oldu, yararlanma koşulları değişti mi? İşte cevaplar



DAHA ÖNCE EN FAZLA 1150 LİRA DESTEK SAĞLANIYORDU

Aile Bakanı Yanık daha önce yaptığı açıklamada doğal gaz desteğinin yıllık 450 lira - 1.150 lira arasında değişeceğini ifade etmişti. 

Doğal Gaz Tüketim Desteği'nin ısıl harita ile baz alınıp iki zaman döneme ait belirlediklerini ve tutarın yıllık 450 lira - 1.150 lira arasında değişeceğini ifade eden Bakan Yanık, "Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de aynı şekilde ön ödemeli sayaç kullanan evlere vereceğiz. İhtiyaç sahibi kişilerin, e- Devlet'ten yapmış oldukları başvuruları onaylanmasının ardından hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye giderek faturalarını ibraz ederek yardımdan yararlanabilecek. Aynı zamanda ön ödemeli sayacı olan vatandaşlarımızın da destek miktarı kartlarına yatırılacak” ifadelerini kullanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön