04 / 05 / 2024

Doları olan herkese son dakika uyarısı geldi! Dolar nereye gidecek? Duyan inanamadı!

Doları olan herkese son dakika uyarısı geldi! Dolar nereye gidecek? Duyan inanamadı!

ABD Merkez Bankası politika faizinde 75 baz puan artışa gitmesi doları nasıl etkiledi? İşte Prof. Dr. Sefer Şener'in piyasalarla ilgili o açıklaması...



Milliyet'te yer alan habere göre, Prof. Dr. Sefer Şener beklentilerin üzerinde bir faiz artışı gerçekleştiğini söyleyerek, aslında daha önce söylenildiği gibi piyasa 0.75 baz puanı da fiyatlamaya başladığını genel yaygın görüşün 0.50 baz puan artırması şeklinde olduğunu söyledi. Son gelen 8.6’lık enflasyon verisi anlaşıldığı kadarıyla Şener ayrıca, Fed’in daha agresif faiz politikası izleyeceği anlamını taşıdığını da kaydetti.

Doları olan herkese son dakika uyarısı geldi! Dolar nereye gidecek? Duyan inanamadı!

Yaptığı açıklamada bu doğrultuda önümüzdeki dönem içerisinde dolar endeksinin daha yukarı taşınmasının muhtemel gözüktüğünü kaydeden Şener, diğer taraftan bu yükselişin gerek gelişen gerekse gelişmiş ülkelerin para birimlerinde dolara karşı değer kaybını ortaya çıkaracağını da kaydetti.

Fakat ABD’deki enflasyonun daha ziyade enerji ve gıda kaynaklı oluşuna değinen Şener, her ne kadar Fed'in yüksek oranlı faiz artışı yapsa da önümüzdeki dönemde enflasyonda kolay bir düşüş beklenmemesi gerektiğini söyledi. Şener, dolayısıyla bunun Fed’in ilerleyen aşamalarda da faiz artışına devam edeceğinin ana göstergesi olduğunu da kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön