24 / 07 / 2024

Elektrik faturasını anında yükseltiyor! Aman dikkat bunu sakın yapmayın!

Elektrik faturasını anında yükseltiyor! Aman dikkat bunu sakın yapmayın!

Elektrik faturalarına gelen zamlardan sonra vatandaşlar nasıl tasarruf edeceklerini araştırıyor. Bu konuda uzmanlar bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!




YENİ BEYAZ EŞYALAR FATURAYI YARI YARIYA DÜŞÜRÜYOR

Evlerde en fazla elektrik tüketen eşyalar hakkında bilgi veren Karataş, "Evde en fazla elektrik tüketenler beyaz eşyalar. Evde en fazla elektrik tüketen aletlerden birisi buzdolaplarıdır. Eski buzdolapları yılda 700 kilovat elektrik harcıyor. Yeni nesil a+ dediğimiz yüksek verimlilikli dolaplar ise; yılda 350 kilovat civarında elektrik tüketiyor. Eski dolapları yeni dolaplarla değiştirdiğiniz zaman elektrik tüketimi yarı yarıya düşüyor" diye konuştu.

BULAŞIKLAR VE ÇAMAŞIRLAR DÜŞÜK SICAKLIKTA YIKANMALI

Sözlerine Karataş şu şekilde devam etti; "Bir diğer konu ise bulaşık ve çamaşır makineleri ciddi oranda elektrik tüketiyorlar. Bulaşık ve çamaşır makinelerinde özellikle elektrik, yıkama sıcaklığı ayarlanırken tüketiliyor. Elektrik ve çamaşır makinelerinde düşük sıcaklık ayarları kullanıldığı zaman yüzde 30 oranında elektrik tasarrufu yapılır. Onun için bulaşık ve çamaşır makinesinin dolu şekilde ve ekonomik programlarda çalıştırılması büyük tasarruf yapmanıza yardımcı olur.”

ELEKTRİK CANAVARI ÇAMAŞIR KURUTMA MAKİNESİ

Evlerde en fazla elektrik tüketen aleti açıklayan Enerji Verimliliği Uzmanı Karataş, "En önemli elektrik canavarı ise; özellikle balkonsuz evlerde kullanılan kurutma makineleridir. Evlerin artık enerji canavarı çamaşır kurutma makineleri olmaktadır. Eğer çamaşırlarınızı çamaşır kurutma makinesi kullanarak kurutmayı tercih ederseniz; yüksek miktarda elektrik faturasını göze almanız gerekir. Eğer çamaşırlarınızı serme yöntemiyle kurutursanız hem elektrik hem de kış aylarında eviniz nem sağlayacağı için doğal gazdan tasarruf da etmiş olursunuz” dedi.

Elektronik eşyaların standby modunda elektrik harcamaya devam ettiğini söyleyen Karataş, "Elektronik eşyalar standby modunda elektrik harcar. Buna hayalet tüketim adını veriyoruz. Bu gibi aletler için çoklu bir düğme alıp gece veya evde yokken kapatıldığı zaman yüzde 5 elektrik tasarruf sağlanabiliyor" İfadelerini kullandı.

TOGG araba siparişi nasıl verilir?

Benzin ve motorine indirim mi gelecek? İşte 28 Ekim Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön