16 / 05 / 2024

Et ve Süt Kurumu düğmeye bastı…O ildekiler eti çok daha ucuza yiyecek!

Et ve Süt Kurumu düğmeye bastı…O ildekiler eti çok daha ucuza yiyecek!

Et ve Süt Kurumu o ildeki marketlere ihtiyaç duydukları eti daha ucuza sağlayacaklarını duyurdu.  Fiyatlarda denge oluşuncaya kadar ucuz teminine devam edilecek.



ESK’nın fiyat artışlarının sebeplerine ilişkin incelemelerde bulunduğunu, bunun sonucu artışın büyük ölçüde arz talep dengesizliğinden meydana geldiğini tespit ettiğini anlatan Ayhan, “Üretim maliyetleri yüzde 84 yükselirken fiyat artışının yüzde 140'ın üzerine çıktığını tespit ettik” dedi.

İLK AŞAMADA 4 BİN 500 TON

NTV'de katıldığı programda kırmızı ette arz talep dengesini düzenlemek amacıyla çalışmalar yaptıklarının bildiren Kayhan, ilk aşamada 85 bin başlık canlı hayvan alımı sözleşmesinin imzalandığını,  kinci aşamada da karkas et ikamesi gerçekleştirme adımı attıklarını ve 4 bin 500 tonluk karkasın ülkeye girişinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Fiyatların ucuzlaması amaçlı bu müdahalenin etkin olmasının, perakendede arz yelpazesinin genişlemesiyle bağlantısı bulunduğunu vurgulayan Kayhan, İstanbul PERDER ile bu çerçevede indirimli kıyma ve kuşbaşı satışı için sözleşme imzaladıklarını, böylece  PERDER’e bağlı satış noktalarında kıymanın kilo bazında 190 TL’den, kuşbaşının ise 210 TL’den alıcıya sunulabildiğini belirtti.

Et ve Süt Kurumu düğmeye bastı…O ildekiler eti çok daha ucuza yiyecek!

FİYATLAR KONTROL ALTINA ALINACAK

Bugün ise Ankara PERDER ile aynı amaçlı bir protokol imzaladıklarını ifade eden Kayhan, şu bilgileri verdi:

"Ankara PERDER ile imzalanan protokol ile,  bu haftadan başlamak üzere marketlere ihtiyaç duydukları kadar karkas et temini yapacağız. Bu kentlere et sevkiyatı Anadolu'dan gerçekleşiyor.  Eğer Anadolu alımını biz zayıflatırsak, yerinde de fiyatların kontrolü daha rahat yapılabilecektir. Bu tür tedbirlerimiz fiyatta denge meydana gelinceye kadar devam edecektir. Bundan sonra da kampanyaya dahil olmayı arzu eden kentlere yönelik bu hizmeti vermeye gayret edeceğiz. Et ve Süt Kurumu olarak bu müdahaleleri yaparken üreticimizin gelir kaybına yola açmıyoruz. Fiyatlar bir dengeye ulaşıncaya  kadar bütün enstrümanları çok net kullanacağız."

Yardım miktarı Nisan ayında 4.337 TL’ye çıktı…  Nasıl başvurabilirsiniz?

Ev hanımları da 7.500 TL maaşla emekli olabilecek mi? İşte ev hanımlarına emeklilik desteği…

Çocuğunuz varsa mutlaka başvurun… Destek ödemesi 3.038 TL’ye yükseldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön