12 / 05 / 2024

EYT’de artık nefesler tutulmuşken, patronlardan hükümete uyarı geldi!

EYT’de artık nefesler tutulmuşken, patronlardan hükümete uyarı geldi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda hükümetin yaptığı düzenlemeyle ilgili son açıklama için nefesler tutulmuşken, bu konuda, İstanbul Sanayi Odası’ndan da bir uyarı geldi.



Bahçıvan, kendini geliştirebilen ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin hem günümüzde çalışan kesim hem mevcut emekliler ve yarınların güvencesi olan gençler için çok önemli olduğunu vurgu yapan Bahçıvan, EYT için alınacak kararların gelecek nesillerce sorgulanabilecek kararlar olmaması önemli. Zira bu konu, sadece bugünün gerçekleri değil, bunun gelecek yıllara ne bedeller getireceği de düşünülmeli. EYT ile ilgili bence sorgulamamız gereken en önemli nokta bu" şeklinde konuştu.

EYT’de artık nefesler tutulmuşken, patronlardan hükümete uyarı geldi!

Bahçıvan EYT konusunda geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada da, düzenlemesine ilişkin beklenti ve endişelerini paylaşarak, düzenlemeyle, 1,5 milyon çalışanın anında emeklilik hakkına sahip olacağını, bu sayının 5 yıl içerisinde ise 4,5 milyona ulaşacağını hatırlatmıştı.

Bu durumda işverenin kıdem tazminatı maliyetiyle zorlanacağını iddia eden İSO Başkanı, bu yükün birçok işletmeyi finansal açıdan çok zorlayacağını ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulamıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön