03 / 05 / 2024

Fahiş elektrik faturalarına çözüm! Milyonları ilgilendiren indirim haberi geldi!

Fahiş elektrik faturalarına çözüm! Milyonları ilgilendiren indirim haberi geldi!

Elektrik faturalarında 2022'yle beraber tarifeli faturalara geçiş yapıldı. Türkiye genelinde milyonlarca kişi iskansız konutlarında fark etmeden yüksek tarifeye sahip sanayi elektriğini kullanıyor. Peki bu durumda ne yapılmalı? İşte ayrıntılar...



ELEKTRİK FATURASININ FARKINI KİM ÖDER?

"Elektrik faturalarına yapılan zamdan sonra elektrik faturaları hane halkı bütçesinde önemli açığa yol açtı. Bu noktada iskan alınmamış binalarda oturan gerek kiracılar gerek kat malikleri o yüksek faturalara baktıklarında kendilerine verilen elektrik-su gibi temel ihtiyaçların neredeyse iki katına faturalandırıldığını gördü. Çünkü şantiye elektriği ve suyu yüksek fiyat tarifesinden hesaplanmaktadır.

Bu durumda tüketicilerin yani kiracıların ve maliklerin yapmaları gereken şeyler vardır. Şayet kat maliki ise derhal müteahhitte yazılı olarak faks, e-posta, noter ihtarı veya mesaj olarak sürat ile iskan belgesinin alınmasını talep etmeli. İskan belgesi çıkana kadar gelecek olan faturaların fiyat farklarını da kendisine ödenmesini istemeli.

Haber7'de yer alan habere göre; bu kabul görmediği takdirde kat maliki tüketici sıfatı ile 15 bin 430 liraya kadar olan zararları için tüketici hakem heyetlerine ücret ödemeden başvurabilirler. Bu başvurularını bizzat kaymakamlık veya ticaret il müdürlüklerine giderek şahsen gerçekleştirebilirler. Tüketici hakem heyetlerinin verecekleri kararlar mahkeme kararı hükmünde olacağı için uğradıkları zararı tazmin imkanına kavuşacaklardır. Kiracılar için ise aynı şekilde derhal dairelerinin iskan belgesinin alınmasını sağlanmasını aksi halde elektrik su faturalarına ödeyecekleri farkları ev sahibinden talep edeceklerini bildirmeleri gerekir.

Fahiş elektrik faturalarına çözüm! Milyonları ilgilendiren indirim haberi geldi!

EMSAL KARAR YER ALIYOR

Ev sahibi ile sorununu çözemeyen kiracılar ise sulh-hukuk mahkemesine başvurarak hak arayabilirler. Çünkü bu yönde Kayseri Tüketici Mahkemesinin vermiş olduğu kesin bir karar var. Kat maliki hakkını aradığında su faturasına ödediği fiyat farkının kendisine ödenmesi yönünde kesinleşmiş mahkeme kararını da emsal olarak dosyalarına ekleyebilirler."  

3600 ek gösterge netleşti! Sınır kaldırıldı, maaşlar artacak!

Emeklilik bekleyen herkesi ilgilendiriyor! Bağ-Kur ve SSK'lı olanlar...

Akaryakıta kallavi zam kapıda! Dikkat! Birkaç gün içinde...

Ayçiçek yağında dev indirim resmen açıklandı! 79.90 TL’ye düştü!

Konutta KDV düzenlemesi kapıda!

Emekliye ek gelir paketi az önce açıklandı! En az 3.750 lira verilecek!

Konutta denklem bozuldu! Kriz nasıl çözülecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön