05 / 05 / 2024

  Hazine kira sertifikası ihraç

  Hazine kira sertifikası ihraç

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 846 milyon 500 bin lira tutarında kira sertifikası ihraç edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı sahada! Gayrimenkul sahipleri denetleniyor! Kira gelirini beyan etmeyen yandı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul sahiplerini denetim altına aldı. Bakanlık,  kira geliri elde edip de bunu beyan etmeyenleri tespit etmek için sıkı denetim başlattı.

Maliye tek tek kapıları çalmaya başladı, 2 milyon konutta kira geliri tespiti yapılacak. Ev sahipleri dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirini beyan etmeyen mülk sahiplerine karşı denetimlere başladı. Gazeteci Abdullah Tolu dün başlayan denetimlerle ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı, vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.  

ATEM Başkanı Akçam ev sahiplerini uyardı! Kira beyannamesi vermeyen yandı!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade etmişti. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Bakan Şimşek’in açıklamalarını değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenflasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "kira zammı yüzde 25 sınırı kaldırılıyor" ilgili bir açıklama olduğu iddialarını yalanladı.

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!

Konut kira fiyatları gündemden düşmüyor.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira fiyatlarının düştüğünü söylese de sektör mensupları kiralarda düşüşün olmadığını sadece yavaşladığını ve yurttaşların gelirlerinin yarısını kiraya verdiğini açıkladı. 

Ünlü gazeteciye ev sahibinden kira darbesi! Kirayı 3 katına çıkarttı, yetmedi 6 ay sonra da evi boşalt dedi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün konut arzının arttığını ve özellikle büyükşehirlerde kira fiyatlarının düştüğünü açıklamasının ardından Ünlü gazeteci Ozan Öztürk ev sahibinin, kirasını 3 katına çıkarttığını söyledi. İşte ünlü gazetecinin o paylaşımı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Fahiş kira artışı tam gaz: Hazine arazilere arsa vasfına çevrilerek konut üretilmeli! 

Üç büyükşehirde son 5 senede kira artış oranı yüzde 800'ü, bir yıllık artış oranı ise yüzde 100'ü aştı. Sektör temsilcileri, fahiş fiyatların çözümü için Hazine arazilerini işaret etti. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artışı ile ilgili kritik açıklama geldi!

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren yüzde 25 kira artış ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kritik açıklama geldi. 

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

Bakan Nebati: Kira ve konut fiyatları dengeye oturacak!

Artan konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati fiyatların dengeye oturacağını ifade etti. Bakan Nebati enflasyon ve dolar kuru hakkında da değerlendirmelerde bulundu...

Kira zamlarında yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Nebati'den açıklama geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Nebati, "Yüzde 25 kira artışı temmuzda bitecek" dedi.

  Hazine kira sertifikası ihraç Haberi

  Hazine kira sertifikası ihraç

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 846 milyon 500 bin liralık kira sertifikası ihraç etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakanlık'ın yaptığı duyuru kapsamında, bugün 846 milyon 500 bin lira tutarında, 21 Ağustos 2019 valörlü ve 18 Ağustos 2021 itfa tarihli kira sertifikası ihracı yapıldı.

Duyuruda, kira sertifikası almaya hak kazanan bankalara satış tutarları bilgisinin Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi vasıtasıyla yapacağı...