26 / 05 / 2024

10. Kentsel Dönüşüm Sertifika Programı ne zaman

10. Kentsel Dönüşüm Sertifika Programı ne zaman

Deprem riski taşıyan ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stokuna sahip olan ülkemizi çok yakından ilgilendiren Kentsel Dönüşüm'ün, gelecek 20 yıl içerisinde ekonomimizin lokomotifi olacağı düşünülüyor.

Seyitnizam İşçi Blokları'nda ilk imzalar atıldı! 82 daire, 14 bina için kentsel dönüşüm başlıyor!

10 senedir kentsel dönüşüm sürecinde olan Seyitnizam İşçi Blokları’nda ilk imzalar resmen atıldı. Zeytinburnu Belediyesi’nin garantörlüğünde özel sektörle yapılan anlaşmada, toplamda 82 konut yenilenecek ve hak sahiplerine verilecek. İşte ayrıntılar...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

Murat Kurum 939 konutluk Okmeydanı kentsel dönüşüm için müjdeyi verdi: Ekimde teslim edilecek!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Beyoğlu'nda Okmeydanı Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret ederek 10. ay itibariyle teslimlerin başlayacağını açıkladı. 

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

9 bölgede kentsel dönüşüm başlatan Bursa, 10’uncu bölgeye hazırlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi için 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerini kesintisiz devam ediyor. Başkan Aktaş, Bursa’nın birçok bölgesinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Kentsel dönüşüm kira desteği 10 bin lira olacak mı? Evini dönüştürecekler şimdi bakın!

Son günlerde hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları, kira desteğini gündeme getirdi. Fahiş kiraların ardından verilen kira desteği düşük kaldı. İşte ayrıntılar...

10 soruda kentsel dönüşüm yasası! İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yeni kanun geliyor. İşte, Yarısı Bizden kampanyasının İstanbul’da uygulanmasına da olanak verecek yasayı anlatan 10 soru ve 10 cevap...

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

Erzurum'da deprem riskine karşı hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla son 8 senede 10 milyon metrekare alanda yaklaşık 60 bin konut yükseldi.

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümün yüzde 40'ı tamamlandı!

Beykoz'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 10 ay önce inşası başlayan Tokatköy Mahallesi'ndeki projenin yüzde 40'ı tamamlandı.

Tuzla'da kentsel dönüşüm için 10 farklı proje seçeneği!

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında kar amacı gütmeden vatandaşlara yardımcı olduklarına değinerek, "Arkadaşlarımız bazı sitelere 10 tane proje çiziyor." dedi.

Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptığı açıklamada, Pendik'te son 10 senede tam 5 bin binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldığını söyledi.

10. Kentsel Dönüşüm Sertifika Programı ne zaman Haberi

10. Kentsel Dönüşüm Sertifika Programı ne zaman

Deprem riski taşıyan ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stokuna sahip olan ülkemizi çok yakından ilgilendiren Kentsel Dönüşüm'ün, gelecek 20 yıl içerisinde ekonomimizin lokomotifi olacağı düşünülüyor.


İstanbul Üniversitesi (SEM) iş birliğinde düzenlenen Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programı'nda, Kentsel dönüşüm konusunda kendini geliştirmek isteyen profesyoneller, kamu ve özel sektörden konunun uzmanları ile bir araya getiriliyor.


Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmak ve onaylı Kentsel Dönüşüm Uzmanı Sertifika Programı'na katılmak için detayları aşağıdaki inceleyebilirsiniz.


SERTİFİKA PROGRAMININ İÇERİĞİ

Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Nedir?

Kentsel Dönüşümün Fırsatları Nelerdir?

Deprem ve Afet Riski ve Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kentsel Dönüşümde Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?

Riskli Yapı, Riskli Alan Nedir ve Rezerv Alan Nedir?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu

İmar Durumları ve Geleceği Nasıl Şekilleniyor?

Kentsel Dönüşümde Gayrimenkul Değerleme Nasıl Yapılır?

Kentsel Dönüşümün Finansal Boyutu...