04 / 05 / 2024

24 maddelik kentsel dönüşüm ilkeleri

24 maddelik kentsel dönüşüm ilkeleri

Türkiye Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) kentsel dönüşüm için 24 maddelik ilkeler belirledi. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı özetle bu ilkeleri söyledi...

Bakanlıktan büyük fırsat! İki ilde yüzde 25 peşinat ve 24 ay vadeyle 590 arsa satıyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun ve Malatya'da yer alan toplam 590 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için yüzde 25 peşinat ödendiğinde kalan tutar 24 ay vadeyle ödenebiliyor. 

O ilde 25 yılda 24 daire dönüştü iddialarına yanıt geldi! Kentsel dönüşüm ne durumda?

CHP'nin Eskişehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun ilde 25 senede kentsel dönüşümle sadece 24 daire yapıldığına ilişkin iddialarına yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 5 maddelik kentsel dönüşüm önerisi!

2012 yılında çıkarılan kentsel dönüşüm düzenlemesinden sonra 6 Şubat depremleri de dikkate alınarak yeni kentsel dönüşüm yasası yürürlüğe girdi. Ancak yeni yasanın onaylanmasının ardından tartışmalar devam etti. 

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Ankara 24. İdare Mahkemesi, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili protokolün yürütmesinde durdurma kararı verdi. ABB de hak sahiplerine bir duyuru yaptı. İşte ayrıntılar...

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 'Kentsel dönüşüm afet odaklı yapılsın' çağrısı! 

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Marmara Depremi’nin 24. yıldönümü için yaptığı açıklamasında kentsel dönüşüme işaret ederek, yapılaşmada ‘doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim’ hususlarına dikkat çekti. 

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!

Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlarına sahip 3'üncü etabı Turgut A.Ş tarafından hayata geçirilecek. 

Hüseyin Aslan'dan 8 maddelik kentsel dönüşüm uyarısı!

Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan son zamanların gündem konusu kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Mevlana Kentsel Dönüşümü ihalesi 24 Mayıs'ta!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesi için ihale tarihi oldu. TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi 24 Mayıs'ta ihaleye çıkacak.

Malatya'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

24 Ocak Elazığ'da meydana gelen depremde etkilenen Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki riskli konutlar kentsel dönüşümle yenileniyor.

24 maddelik kentsel dönüşüm ilkeleri Haberi

24 maddelik kentsel dönüşüm ilkeleri
TMMOB tarafından belirlenen kentsel dönüşüm ilkeleri özetle şöyle sıralandı: 


1-) Projelerde rant değil, can güvenliği ve yaşam düzeyinin yükseltilmesini amaçlanmalı. 

2-) Dönüşüm projelerinde, kentleri ve kırsal alanları estetikten yoksun kimliksiz hale getiren tek tip mekan üretiminden vazgeçilmeli. 

3-) Dönüşüm projeleri tarihi ve kültürel değerlere zarar vermemeli. 

4-) Dönüşüm projelerinde ormanlar ve sulak alanlar yapılaşmaya açılmamalı. 

5-) Projeler sosyal ayrışmaya, toplumsal kırılmaya, sosyal bir yıkıma neden...