21 / 05 / 2024

400 kilometrelik metro hattı

400 kilometrelik metro hattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, her mahalleye 30 dakika ulaşım süresiyle metro istasyonu programladıklarını belirterek, "400 kilometrelik raylı sistem hattını 2019'a yetiştireceğiz'' dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbulluların beklediği o metro hattı 2025'te açılacak!

İstanbul'da 4 metro açılışı yaptıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu en son Havalimanı -Arnavutköy arasındaki metroyu hizmete açtıklarını kaydederek, o bölgeden başlayıp Halkalı'ya kadar inecek olan 17.5 kilometrelik metro hattının da önümüzdeki sene açılacağını söyledi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını hizmete açacaklarını müjdeledi. İşte Bakan Uraloğlu'nun konu ile ilgili o açıklamaları....

Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik metro hattı bu ay açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın büyük ihtimalle 10 Mart tarihinde, İstanbul Havalimanı arası 14 kilometrelik metro hattının da bu ay içinde hizmete sunulacağını belirtti. 

İstanbul'un kanayan yarasıydı! 65 kilometrelik yeni metro hattı Mart'ta açılıyor!

İstanbul'un kanayan yarası olarak bilinen ve merakla beklenen 65 kilometrelik yeni metro hattı önümüzdeki ay hizmete açılıyor. İşte detaylar...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...

İBB Başkanı İmamoğlu: Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te hizmete açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024’te hizmete gireceğini duyurdu. 

İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbulluların merakla beklediği 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'inin tamamlandığını söyledi.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

İstanbul'a 2 yeni metro hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devam etmekte olan 5 farklı metro projesiyle İstanbullulara daha rahat bir seyahat sunmak amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. Toplam 91 kilometrelik 5 projenin yapımı devam ederken, 9 kilometrelik 2 projeye de start verilmesi için gün sayılıyor...

İstanbul'da 2 senede 30 kilometrelik metro hattı açıldı!

İstanbul'da yeni metro hatlarının çalışmaları hız kesmiyor. 29 Ekim’de hizmete sunulması hedeflenen Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı ile İstanbul’da son 2 senede 30 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı devreye alınmış olacak. 

İstanbul'da 2024'e kadar 102.2 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki metro hattı inşaatlarına ilişkin bilgi verdi. İmamoğlu, hizmete açılacak raylı sistemlere ilgili olarak, "2019-2024 yılları arasında yılda 20,44 kilometre ortalama ile toplamda 102,2 kilometre hattı hizmete açacağız" dedi.

İstanbul'a 91 kilometrelik metro hattı geliyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hattı projeleri hakkında açıklamada bulundu. 

400 kilometrelik metro hattı Haberi

400 kilometrelik metro hattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler Mahallesi'ndeki spor kompleksi temel atma töreninde, vatandaşın emanetini en iyi şekilde değerlendirerek hizmete dönüştürdüklerini söyledi.


İstanbul'a içme suyu sağlayan barajların dolu olduğunu ve bu konuda bir sıkıntı bulunmadığına değinen Topbaş, en büyük yatırımları ulaşıma yaptıklarını ifade etti. 


Her mahalleye 30 dakika ulaşım süresiyle metro istasyonu programladıklarını belirten Topbaş, "Bunu gerçekleştirelim istiyoruz. 400 kilometrelik raylı  sistem hattını 2019'a yetiştireceğiz'' diye konuştu. 


Topbaş, seçim meydanlarında verilen vaatlere ilişkin de, ''Söz adamı bağlar. Başkaları gibi notere gitmeye gerek yok. Notere gidip kağıt imzalayanların hiçbiri sözünde durmadı. Yalancı çobana döndüler'' ifadelerini kullandı.


Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da gençlerin geleceğine eserlerle güç ve destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.


Konuşmaların ardından Topbaş, sporcu çocuklarla spor kompleksinin temelini attı.


Törene, AK Parti İstanbul İl...