05 / 05 / 2024

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Gündem Buluşmaları’nın 46.'sını yarın gerçekleştirecek.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

SUV otomobil satışları yüzde 79,32 arttı! Türkiye'de satılan her 2 otomobilden 1'i SUV!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında bu senenin ilk altı aylık döneminde SUV gövde tipli otomobil satışları, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 79,32 artış gösterirken, SUV'un satışlardan aldığı pay da yüzde 46'ya çıktı.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Reuters’tan kritik Türkiye açıklaması; Faiz yükselecek, enflasyon düşecek

Türkiye'deki 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerden sonra ortodoks ekonomi politikalarına dönüleceği beklentisiyle Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinin yüzde 24'e yükselteceği düşünülürken, buna karşın enflasyon bugünkü yüzde 50 civarından sınırlı bir düşüşle sene sonunda yüzde 46 olması bekl

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

Türkiye'de Ağustos'ta kurulan şirket sayısı yüzde 46,1 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de kurulan şirket sayısı, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 46,1 arttı ve 12 bin 193'e, kapanan şirket sayısı ise yüzde 8 arttı ve 1713'e çıktı.

Türkiye İMSAD ve üye derneklerden deprem konusunda kritik açıklama!

Türkiye İMSAD ve üye dernekler, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23'üncü yıl dönümü sebebiyle deprem ilgili ortak bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları Haberi

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Gündem Buluşmaları’nın 46. sını yarın gerçekleştiriyor.

Buluşma ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında internet üzerinden saat 16:00'da yapılacak. 

Toplantının konuşmacıları Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan ve Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah, seramik ve demir çelik sektörünün küresel rekabette zayıf ve güçlü yönlerini, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’ın seramik ve demir çelik sektörünü nasıl etkileyeceğini masaya yatıracak.

Buluşmanın açılışını, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, moderatörlüğünü Başkan Vekili Ferdi Erdoğan’ın yapacak.

Türkiye İMSAD 45. Gündem Buluşmaları'nda küresel tedarik krizi masaya...