30 / 11 / 2024

7 yılda bir mobilya değiştiriyoruz

7 yılda bir mobilya değiştiriyoruz

Tasarımın mobilya sektörünü olumlu etkilediğini söyleyen Tepe Home Genel Müdürü Aykut Coşkan, “Türk insanı 15 yılda bir mobilya değiştirirken artık 7 yılda değişime gidiyor" dedi.

Eski başkan Hilmi Türkmen'den Üsküdar Belediyesi’ne dönüşüm eleştirisi: 7 ayda sadece bir apartman...

Üsküdar eski belediye başkanı Hilmi Türkmen resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda belediyeyi eleştirerek, “10 yılda 20 binden fazla riskli konutu dönüştürdüğümüz Üsküdar’da, 7 ayda 1 (sadece bir) apartman için dönüşümü başlatmayı başarabilmişler” ifadelerini kullandı.

Dolar kuru 3 yılda 3,60 katına çıkarken, beton fiyatları 11, demir fiyatları 2,7 katına çıktı!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kuru 3 yılda 3,60 katına çıkarken, beton fiyatları 11 katına, demir fiyatları ise 2,7 katına çıktı.

İzmir'de kira artışları İstanbul ve Ankara'yı solladı! Bir yılda kiralar yüzde 56,3 arttı!

İzmir'de yıllık kira artış oranı 56,3 olurken, İstanbul’da yüzde 46,2, Ankara’da yüzde 51,3 oldu. İzmir'de bir yılda kira artışları İstanbul ve Ankara'yı solladı.

Konutun cazibesi gelecek 7 yılda da sürer mi? Vergiler, faizler, denetimler sektörü olumsuz etkiler! 

7 yıldır konutun, mevduat ya da tahvil gibi diğer araçlardan daha yüksek kazanç sağladığı rakamlarla açıklandı. Peki konutun cazibesi gelecek 7 yılda da sürer mi? İşte ayrıntılar... 

Türkiye’de son 7 yılda konut fiyatları yüzde bin 158 arttı!

Türkiye’de konut fiyatları reel olarak düşüş gösterse de son 7 yılda tam yüzde 1158 kat arttı. Konut piyasasındaki hareketlenmeyle birlikte fiyatlardaki yükselişin artması bekleniyor.

Son 7 yılda altından sonra en karlı yatırım konut oldu

Yüksek mevduat faizleri, ev-sahibi kiracı kavgaları konut yatırımına olan ilgiyi azalttı. Konut alıp kiraya vermenin karlı bir yatırım aracı olup olmadığı sorgulanmaya başlandı. BETAM tarafından yapılan analizde konutun son 7 yılda altından sonra en karlı yatırım olduğunu ortaya koydu.

Ankara'da kiralık konut arzı bir yılda yüzde 35 arttı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının ardından, Başkent Ankara’da kiralık konutların sayısı 14 bine yükseldi. Kiralık konut arzı bir yılda yüzde 35 artış gösterdi. Kira fiyatları da yüzde 250 arttı.

İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda reel bazda yüzde 25 ucuzladı!

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle vatandaş ev sahibi olamazken, barınma sorunu da büyüyor. Uzmanlar konut piyasasında Eylül ayı ile birlikte hareketliliğin artacağını belirtirken, İstanbul’da son bir yılda konut fiyatları reel bazda yüzde 25 düştü.

Konut fiyatları bir yılda yüzde 14 düştü! Ev sahibi olmak için doğru zaman mı?

Rekor düzeye yükselen faizler konut sektörün­de talebi baskılayarak satışları düşürürken, fiyatlar da son bir yılda reel bazda yüzde 14 dola­yında geriledi. Peki ev sahibi olmak için doğru zaman mı?

Kıbrıs'ta konut fiyatları bir yılda yüzde 22 arttı! 

Kuzey Kıbrıs konut piyasasında gerek “yabancıların” aşırı ilgisiyle gerek inşaat maliyetlerindeki artışın etkisiyle fiyatlar bir yılda yüzde 22 arttı.

Ölmenin maliyeti arttı. Mezar fiyatları bir yılda ikiye katladı

Gıdadan giyime yaşamın her alanını etkisi altına alın enflasyon cenaze masraflarını da es geçmedi. Mezar yeri fiyatları bir yılda iki katına çıkarken, İstanbul’da en ucuz mezar yeri 4 bin 470, en pahalı mezar yeri ise 66 bin 770 Türk Lirası’na çıktı.

Bir yılda motorine yüzde 106, benzine yüzde 113 zam geldi! Nisan 2023'te 21.32 TL olan benzin bu ay 43.56 TL'ye yükseldi

Yüksek vergiler, akaryakıt fiyatlarında yükselişe neden oldu. Türkiye’de benzine bir yılda yüzde 113, motorine de yüzde 106 zam geldi. İşte o rakamlar... 

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

7 yılda bir mobilya değiştiriyoruz Haberi

7 yılda bir mobilya değiştiriyoruz

Tasarımın mobilya sektörü üzerinde olumlu etki yaptığını anlatan Tepe Home Genel Müdürü Aykut Coşkan, “Türk insanı 15 yılda bir mobilya değiştirirken artık 7 yılda bir değişime gidiyor. 7 milyar dolar büyüklüğe sahip bu sektörde markalaşma çok önemli. 2016’da ihracat ve mağazalaşma çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.


Dünya mobilya endüstrisinde Türk üreticilerinin her geçen gün öne çıktığını anlatan Tepe Home Genel Müdürü Aykut Coşkan, “Bugün 7 milyar dolarlık iç pazarı ve 2.5 milyar dolarlık ihracatıyla Türk mobilya sektörü büyümesini sürdürüyor. Ancak bu büyümede tasarıma yatırım yapan markalar kazanıyor. 15 yılda bir mobilya değiştiren Türk tüketicisi bugün 7 yılda bir mobilya yeniliyor” dedi.


15 MİLYON TL YATIRIM


Türkiye’de 30 ilde mağazaları bulunduğunu anlatan Aykut Coşkan, şöyle konuştu: “Rekabet edeceğimiz tasarım ürünlerimiz var. Mağaza içi konsept...