04 / 05 / 2024

ABD Afganistan ve Türkmenistan inşaat yatırımları

ABD Afganistan ve Türkmenistan inşaat yatırımları

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün para gibi vergiye konu olmaması için çalışma başlatıldı!

Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün nakit gibi vergiye konu olmaması için çalışması başlatıldığını belirtti.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

Tekstil ve hazır giyim ABD’de vites yükseltti: Hedef 5 milyar dolarlık ihracat!

Türk hazır giyim ve tekstil sektörleri ihracatta güç birliği sağlayarak, ABD’de ortak ticaret heyeti toplantı düzenledi. 42 firmanın yer aldığı heyet ile ABD pazarından daha fazla pay alınması hedefleniyor.

Diplomasi faaliyetleri küresel piyasalarda umut oldu! Yatırımcılar az da olsa sakinleşti!

İsrail, kuzey sınırında Hizbullah ile çatışmaya başlarken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha ülkeye gidiyor. ABD, Katar ve Çin ile temasa geçerken, diplomatik adımlardaki hareketlilik geçen hafta güvenli limanlara yönelen yatırımcıları sakinleştirdi. 

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

Kuyaş'tan ABD'ye 300 milyon dolarlık Kuyumcukent ve rezidans projesi! Resmen düğmeye basıldı!

Kuyaş Yatırım, ABD'de 300 milyon dolarlık Kuyumcukent ve rezidans projesi için resmenb düğmeye bastı. Söz konusu proje için şirket kuruluyor. İşte ayrıntılar...

ABD'de kripto platformlarına yönelik baskı ve denetimler sıkılaştı!

Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlatması sonrası alım satım platformlarına yönelik baskılar artmaya başladı.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

ABD'de enflasyon dip yaptı, kurlar şaşırttı! 1 dolar kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 14 Temmuz 2023!

ABD'deki enflasyon oranı Haziran ayında yüzde 3 olarak kaydedildi, bu değer son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Peki 14 Temmuz 2023 Cuma dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte dolar, euro, sterlin kuru...

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!

Büyük merkez bankaları son 1 senedeki toplantılarının yüzde 86'sında faiz artırdı. ABD, Avrupa ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 10 büyük merkez bankasının son 1 senedeki 77 toplantısının 66'sından faiz artış kararı çıktı. TCMB de son toplantısında faiz yükselterek parasal sıkılaşmada diğer ülke

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

Küresel yarı iletken pazarının 2030'da 1 trilyon dolara erişmesi tahmin edilirken, bu sahada bağımsız olmak isteyen ülkeler çip teknolojisine has uygulamalar planlanıyor. ABD, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Almanya ve İngiltere, teşvik sistemlerini tekrar yapılandırarak milyar dolarlık yatırımlar

ABD Afganistan ve Türkmenistan inşaat yatırımları Haberi

ABD Afganistan ve Türkmenistan inşaat yatırımları

ABD, Afganistan ve Türkmenistan yönetimi, Afganistan'da barış ve istikrarın sağlanması, bölgesel güvenliğe önem verilmesi ve ticari ilişkilerin artırılmasını öngören bir ortak yol haritası üzerinde karara vardı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Washington, Kabil ve Aşkabat yönetimince anlaşmaya ilişkin yapılan ortak açıklamada, video konferans yoluyla yapılan görüşmeye ilişkin detaylar anlatıldı.

Özellikle Afganistan'a yardım sağlanması ve Afgan barış görüşmelerinin nihai hedefe ulaşması konusunda çabaların artırılacağı belirtilen açıklamada, bölgesel istikrar ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunun da ele alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Bu adım birleşik, egemen, demokratik ve müreffeh bir Afganistan'ın inşası için Afgan yönetimi ile Taliban arasında yapılan barış müzakerelerinin başarıya ulaşacağına emin olmayı hedeflemektedir." ifadeleri yer aldı.

Afganistan'daki insan hakları ve demokratik değerlerin geliştirilmesine değinilen açıklamada, terörizm, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı, düzensiz göç ve sınır...