05 / 05 / 2024

abd bankaları morgıç

abd bankaları morgıç

ABD Merkez Bankası önderliğinde 6 merkez bankası mortgage krizini dirdirmek için ortak harekât kararı aldı. Bu haberle İMKB-100 % 4.29 değer kazanırken, dolar dün 1.22 liraya kadar geriledi.

ABD'de mortgage faizleri yine arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği'nin yaptığı ipotek başvuru araştırmasına göre, ülkede geçen hafta mortgage başvurularında düşüş devam ederken 30 yıllık mortgage faiz oranı önceki üç hafta görülen 33 baz puan artışa, 5 baz puan daha ekleyerek, yüzde 7,29 seviyelerine çıktı. 

ABD'li banka açıkladı: Dolar 30 TL’nin altına inecek! İşte o tarih

ABD'nin önde gelen bankalarından Well Fargo, dolar/TL kuruyla ilgili seçimlerin ardından sürpriz bir rakam açıkladı. Dev Banka doların en üst seviyede olduğunu söyleyerek 30 TL’nin altına ineceği tarihi verdi.

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resi verilere göre ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,93'e indi, ülkede mortgage başvuruları yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!

ABD Mortgage Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre ülkede mortgage başvuruları üst üste 3. haftasında da düşüş gösterdi.

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan detaylara göre ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıkarken mortgage başvuruları ise gerileme gösterdi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü bankaları sarstı!

ABD ve Japonya’da bulunan iki bankanın ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü kaynaklı açıkladığı zararın etkisi devam ediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'de mortgage başvurularında düşüş!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre ülkede mortgage başvuruları 26 Ocak 2024 tarihi ile sona eren bir haftalık dönemde düşüş gösterirken, 30 yıllık faiz oranında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

ABD'de mortgage faizleri Haziran ayından bu yana en düşük seviyesinde!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,07'den yüzde 6,83'e geriledi.

ABD'de mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de 10 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste 2. haftasında da artış gösterirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyelerini de korudu.

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.

ABD'de mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyede!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de  30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,21'den yüzde 7,27'ye yükseldi

abd bankaları morgıç Haberi

abd bankaları morgıç

Global kredi pazarında yaşanan nakit sıkışıklığını gidermek için 6 merkez bankası güçlerini birleştirdi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) diğer merkez bankaları ile ortak hareket etmesi 'kriz ciddiye alınıyor' şeklinde algılandı ve piyasalar kısmen yatıştı. Fed, nakit sıkışıklığını gidermek için 27 Mart'tan itibaren piyasaya 200 milyar dolarlık Hazine kâğıdı vereceğini açıkladı. Bu hamle "Faiz indirimi ile sorun çözülmeyeceğini anlayan Fed taktik değiştirdi" şeklinde yorumlandı. Ortak operasyona Avrupa Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası, İsviçre ve Kanada merkez bankaları katıldı. Buna göre her banka birbiri ile bilgi alışverişi yapacak ve benzer önlemlerle sorunun üzerine gidecek.

AVRUPA'DA RALLİ ABD'Yİ DE İTTİ
Peki 6 bankanın yangın söndürme operasyonu piyasalarda nasıl yankı buldu? Faiz indirimlerini zaten satın alan piyasalarda dünkü açıklamanın...