19 / 05 / 2024

abd petrol piyasası

abd petrol piyasası

ABD'nin Teksas eyaletinde çalışan petrol mühendisi Erdem Çatak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı petrol piyasasındaki arz talep dengesinin bozulduğunu söyledi.

Ev kiralamak satın almaktan daha karlı! Fiyatlar bu sene yüzde 5, gelecek sene yüzde 3 oranında artacak! 

ABD’de kiralamanın gelecek senelerde konut ev satın almaktan çok daha kârlı olacağı ifade ediliyor. İşte ABD konut piyasasındaki beklentiler...

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Akaryakıtta güncel fiyatlar nedir? Benzin fiyatı ve motorin fiyatları bugün ne kadar? 

Benzin fiyatı ve motorin fiyatları (mazot fiyatı) başta olmak üzere akaryakıt fiyatları, petrol piyasasında gelişmeler yaşanmaktadır. Akaryakıt fiyatları ve haberin ayrıntıları...

Konut satışları 2025'e kadar 5,4 milyona yükselecek!

ABD ikincil piyasasında konut ipotek kredisinin önde gelen kaynağı olan Fannie Mae, konut satışlarının 2025'e kadar 5,4 milyona yükseleceğini öngörüyor. İşte ayrıntılar...

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Freddie Mac 30 yıllık mortgage oranlarının yüzde 7,29'a düştüğünü açıkladı!

ABD konut piyasasındaki ihtiyatlı iyimser havanın ortasında Freddie Mac, 30 senelik sabit oranlı mortgage (FRM) için ortalama oranın yüzde 7.29'a gerilediğini açıkladı.

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

ABD'de tahvil getirileri uygun fiyatlı evler için potansiyel sinyali veriyor!

ABD konut piyasası, tahvil getirilerinin zirveye ulaştığına ve muhtemelen düşeceğine ilişkin yükselen güven nedeniyle gelecek haftalarda daha uygun fiyatlı hale gelebilir.

Aksoy Holding'in Jacksonville, Miami ve Brooklyn’deki projelerinin değeri 800 milyon dolar! 

Aksoy Holding, ABD gayrimenkul piyasasına Florida ile giriş yaptı. Peki şirketin nerelerde projesi var? İşte ayrıntılar...

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 400 bin varil arttı!

ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla yaklaşık 1 milyon 400 bin varil artış kaydetti.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 10 milyon arttı! Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar?

ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 10 milyon 200 bin varil artış kaydetti. Hal böyle olunca gözler güncel petrol fiyatlarına çevrildi. Bugün brent petrol yükseldi mi, düştü mü? 13 Ekim brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu?

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yükseltti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), küresel petrol stoklarında beklenen azalmaya işaret ederek, bu yıl ve gelecek yıla ilişkin petrol fiyatı tahminini yükseltti.

abd petrol piyasası Haberi

abd petrol piyasası

Sondaj alanında lojistik, mühendislik ve teknoloji desteği veren SafeKick adlı şirketin kurucularından olan ve operasyonlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüten petrol mühendisi Erdem Çatak, son günlerde petrol fiyatlarında yaşanan iniş çıkışlarla ilgili AA'ya online platform üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

17 yıldır ABD'de yaşadığını ve petrol üretim sahalarında operasyonlardan sorumlu olduğunu belirten Çatak, petrol piyasasında yaşanan dalgalanmanın Kovid-19’dan kaynakladığına dikkati çekti.

Çatak, "ABD'de serbest pazar ekonomisinden dolayı fiyatlar çok değişken. Devletin piyasaya ve fiyatlara müdahelesi yok, fiyatları piyasa belirliyor. Petrol piyasasındaki çöküş, üretimdeki artıştan ziyade tüketimdeki düşüşten kaynaklanıyor. Özellikle pandemiden dolayı insanların daha az sokağa çıkması, daha az üretmesi ve tüketmesinden, petrole, enerjiye, seyahate olan ihtiyacın azalmasından dolayı arz talep dengesinde bozulma yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tarihte ilk kez...