05 / 05 / 2024

ABD ticaret bakanlığı verileri

ABD ticaret bakanlığı verileri

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, Kasım ayına ilişkin konut başlangıçları yüzde 2,1 artış beklentisinin aksine yüzde 1,6 gerileyerek, 1 milyon 28 bin oldu.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Konut alım ve satımlarında yeni dönem başlıyor...

Konut almak ya da satmak isteyen vatandaşlar için açıklamalar Ticaret Bakanlığı'ndan geldi. Konut satışlarında yeni düzenlemeye geçildiği kaydedilen herkesin bu kurallara göre satış işlemlerini yapması gerektiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığından tüketicilere kritik uyarı: Efsane Kasım indirimlerine dikkat edilmeli!

Ticaret Bakanlığı, özellikle Kasım ayı ile beraber yoğun bir şekilde internet ve mobil uygulama üzerinden yapılan indirim kampanyalarında tüketicilerin mağdur olmaması için uyarılarda bulundu. 

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı için başvuru tarihleri açıklandı mı? Ticaret Bakanlığı personel alımı 2023 detayları!

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı detayları, iş arayan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı için başvuru tarihleri açıklandı mı? Ticaret Bakanlığı personel alımı 2023 detayları...

Gıda, tekstil ve beyaz eşyada indirim furyası devam ediyor! Ticaret Bakanlığı indirim yapan firmaları tek tek açıkladı

Ticaret Bakanlığı indirim kampanyasına katılan firmaların isimlerini sektör ve şehir bilgiis ile internet sitesinde yayımladı. Gıda, tekstil ve beyaz eşyada indirim furyası devam ediyor! 246 firmanın olduğu liste belli oldu...

Ticaret Bakanlığı'ndan gizli zam ve hileli reklamlara idari para cezası!

Ticaret Bakanlığı gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara karşılık, ‘inanç istismarı’ ve ‘bebek suyu’ gibi mevzuata uygun olmayan reklamlara yönelik Reklam Kurulu toplamda 11 milyon 693 bin 933 TL idari para cezası uyguladı.

ABD'de konut başlangıçları Eylül'de yüzde 7 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Eylül ayında yüzde 7 artış göstererek, 1 milyon 358 bine yükselmesine rağmen piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen memur alımı yapacağını duyurdu. Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak!  Peki, 1500 denetmen iş başvuru tarihi ve şartları neler? 

Kayıt dışı emlakçılara 54.5 milyon TL ceza kesildi! Ticaret Bakanlığından son dakika açıklaması!

Ticaret Bakanlığı tarafından, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı yapacak

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı yapacağını duyurmuştu, peki merak edilen başvurular ne zaman başlayacak? İşte haberin ayrıntıları...

Ticaret Bakanlığı 1.500 memur alımında son dakika! Tam 81 şehirde flaş alım yapacak!

Ticaret Bakanlığı'nın 1.500 memur alımı ile ilgili son dakika detayları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Ticaret Bakanlığı 1.500 memur alımında son durum ne? İşte 81 şehirde yapılacak olan flaş alımlar ile ilgili detaylar...

ABD ticaret bakanlığı verileri Haberi

ABD ticaret bakanlığı verileri

ABD'de konut başlangıçları kasımda yüzde 1,6 gerileyerek piyasa beklentisinin çok altında kaldı. 


ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, Kasım ayına ilişkin konut başlangıçları yüzde 2,1 artış beklentisinin aksine yüzde 1,6 gerileyerek, 1 milyon 28 bin oldu. Ekim ayı konut başlangıçları ise 1 milyon 9 binden 1 milyon 45 bine revize edildi.


Veriler, kasım ayında verilen inşaat izinlerinin aylık yüzde 5,2 azalışla 1 milyon 35 bine düştüğünü de ortaya koydu. Beklentiler, geçen ay 1 milyon 92 bin seviyesinde gerçekleşen inşaat izinlerinin kasımda 1 milyon 50 bine gerilemesi yönündeydi. 


Ekonomistler, beklentilerin altında kalan konut başlangıcı ve inşaat izinlerine ilişkin olarak, konut sektörünün güçlenen ekonomiye rağmen istenilen ivmeyi kazanamadığı ve bunun 4. çeyrekteki büyümeyi olumsuz etkileyebileceği değerlendirmesini...