17 / 05 / 2024

ABD vergi kararı

ABD vergi kararı

ABD, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 6 ülkeden aldığı çelik için yüzde 118’e kadar çıkabilecek gümrük vergisi uygulayabilecek. Çelik ihracatının yüzde 8.35’inin yapıldığı ABD’nin aldığı bu karar Türk çelik üretici ve ihracatçılarını vuracak.

1 ABD doları kaç TL? Dolar ne kadar? Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kaç lira? 

1 ABD doları kaç TL? Dolar ne kadar? Merkez Bankası faiz kararı sonrası doların kaç lira olduğu araştırılıyor. 26 Nisan 2024 dolar/TL kuru...

ABD eski başkanı Donald Trump 454 milyon dolar cezaya çarptırıldığı davayı temyize götürdü!

ABD eski başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla yargılanmış olduğu davada verilen 454 milyon dolarlık para cezası kararını temyize götürdü.

Bitcoin için kritik karar haftası... 

Kripto para dünyası için karar haftası başlayacağı kaydedildi. Buna göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), bu hafta için Bitcoin ETF başvuruları ile ilgili karar vermesinin beklendiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Trump'ın emlak imparatorluğuna yargı kararı: Dolandırıcılık yaptı!

ABD eski Başkanı Donald Trump yargı kararıyla sarsıldı. New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil davada Trump'ın bankaları, sigortacıları ve başkalarını dolandırdığına karar verildi.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! İslam Memiş'ten çarpıcı uyarı

Bakanlığın altın ithalatına kota uygulayacağına dair haberler ve mücevher grubuna ek yüzde 20 vergi kararı altına olan talebi yükseltti. Altının gramı 100 TL birden yükselirken Finans Analisti İslam Memiş, önemli açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Petrol devi iflas etti! Hakimin kararı dikkat çekti

ABD merkezli dev petrol ve enerji şirketi Mesquite Energy şirketi iflasını verdi. Hakim daha önce görülmemiş bir karar verdi. İşte tüm detaylar...

Altında milim milim sessiz yükseliş! Gözler FED kararında!

Geçen hafta peş peşe rekor kıran gram altın bu haftaya yatay seyirle başladı. Gözler ise ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba günü açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!

Küresel piyasalar, ABD'de bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyallerle yön arayışına devam ederken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararı da yatırımcıların odağında.

2023 Temmuz Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı ne olur? İşte 2023 Temmuz Fed faiz kararı...

Piyasalar heyecanla ABD Merkez Bakası (Fed) faiz kararını bekliyor. Küresel piyasaların gözü Temmuz ayındaki faiz kararında. Peki 2023 Temmuz Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı ne olur?

Sıcak gelişme peş peşe zam! Vergilerde artışa gidildi: Hangi vergi ne kadar arttı? 

Vergi ve harçlar, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte zamlandı. Peki, Hangi vergi ne kadar arttı? İşte detaylar...

ABD vergi kararı Haberi

ABD vergi kararı


ABD, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 6 ülkeden aldığı çelik için yüzde 118’e kadar çıkabilecek gümrük vergisi uygulayabilecek. Çelik ihracatının yüzde 8.35’inin yapıldığı ABD’nin aldığı bu karar Türk çelik üretici ve ihracatçılarını vuracak.


ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Türkiye dahil 6 ülkeden yapılan çelik petrol boru ithalatına anti-damping vergisi getirilmesine karar verirken; yüzde 118’e kadar çıkabilecek vergi uygulamasına maruz kalacak Türk üreticilerin bu ülkeye gerçekleştirdiği ihracatın büyük yara alabileceği belirtiliyor. Türk çelik sektörü kararın zincirleme etki yapıp diğer ülkelere de yansımasından kaygılı. 

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun geçen cuma günü aldığı karara göre, Türkiye, Hindistan, Güney Kore, Tayvan, Ukrayna ve Vietnam’dan ABD’ye ithal edilen çelik ürünlerine gümrük vergisi uygulanması gerekiyor. Komisyonun kararı üzerine Ticaret Bakanlığı yuvarlak çelik boru ürünlerinde gümrük vergisini azami yüzde 118’e...