29 / 04 / 2024

Adalar Çarşı Camii

Adalar Çarşı Camii

Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin Büyükada'da yapılması planlanan "Çarşı Camii Projesi"ne yaptığı itirazlar reddedildi. İşte toplantıda yaşananlar...

İstanbul Adalar'daki konutlara talep arttı! 'Günde 70 kişi arıyor!'

Salgın sonrası İstanbul’un Adalar ilçesi, kendini izole etmek isteyen ancak şehir hayatından da kopmayı tercih etmeyen vatandaşların gözdesi oldu. Peki adalarda ev kiralamak veya satın almak için hangi yol izlenmeli? İşte uzmanların konut önerileri...

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Hasankeyf’te tarihi çarşı boşaltıldı! Çarşı yıkılıyor!

Tarihi Hasankeyf’te 610 yıllık Er-Rızk Camii’nin ‘taşınması’ için tarihi çarşının esnafına, çarşıyı boşaltmaları için verilen süre önceki akşam saat 18.00’da sona eTarihi çarşının yıkımına dün başlandı. Batman ile Hasankeyf’i bir birine bağlayan eski yol da trafiğe kapandı...

Bağcılar'da kentsel dönüşümle yıkılan Fetih Camii'nin temeli atıldı!

Konutlardan okullara ve ibadethanelere kadar bir çok alanda kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde devam ettiği Bağcılar’da yenilenen son yer Fetih Camii oldu. 

Şarık Tara'nın cenazesi bugün defnediliyor!

ENKA Holding’in onursal başkanı Şarık Tara, bugün Bebek Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda defnedilecek.

Tual Adalar B etap için ön talep toplanıyor!

Kampanyanın başladığı günden itibaren yoğun ilgiyle karşılaşan ve başarılı satışlar gerçekleştiren Tual Adalar, şimdi de B etap satışları için düğmeye bastı.

Makedonya Çarşı Camii restore edilmeyi bekliyor!

Makedonya Pirlepe şehrindeki 6 asırlık tarihi Çarşı Camisi, restore edileceği günü bekliyor. Cami 2001'deki etnik çatışmalarda zarar gördü.

TOKİ Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başladı!

TOKİ tarafından bir müteahhide yaptırılan Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başlandı. Proje kapsamında otopark ve kapalı çarşının üzeri 3. defa sökülüp yapılıyor.

Rize Eski Orta Camii'nin taşınması için imzalar atıldı!

Çarşı mahallesinde bulunan ve 1737 yılında yapılan Eski Orta Camii'nin, Yeniköy mahallesinde yapılan Kentsel Dönüşüm alanına taşınması için Rize Belediyesi ile ihaleyi alan ilgili firma arasında imzalar atıldı.

Manzara Adalar'da son durum!

Ana yükleniciliği Ant Yapı tarafından gerçekleştirilen Manzara Adalar projesi, iş planına uygun olarak başarıyla devam ediyor.

Fethi Yaşar'dan Yenimahalle'deki Ufuk Camii inşaatına destek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şentepe’de inşaatı devam eden Ufuk Camisi’ni ziyaret etti. Yaşar, caminin çevre düzenlemesini yapacağı sözünü verdi.

Polatlı Çarşı Cami Meydanı yenileniyor!

Kış aylarında bir çok kazaya sebebiyet veren ve uzun süredir vatandaşların şikayet ettiği Çarşı Camii Meydanı için Polatlı Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışması başlatıldı.

Büyükada'ya Çarşı Camii inşa ediliyor!

Büyükada'nın sahiline yapılmasına karar alınan Çarşı Camii inşaatına 2016 yazının sonunda başlanacak. Caminin mimari tasarımı, bir yarışma ile belirlendi.

Adalar Çarşı Camii Haberi

Adalar Çarşı Camii

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin Büyükada'da yapılacak olan "Çarşı Camii Projesi"ne yaptığı itirazları reddetti. 


İBB Meclisi'nin nisan ayı toplantıları, Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane yerleşkesinde, Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlığında gerçekleşti.


Büyükada'daki halkın ihtiyacı üzerine İstanbul Müftülüğü'nce yapılması talep edilen cami projesi, Meclis'te tartışmalara neden oldu. 


AK Parti İmar Komisyonu Başkan Vekili Timur Soysal, itirazların plana yönelik olduğunu söyleyerek, "Müftülük ihtiyaç nedeniyle yeni bir cami yapımını talep etmiştir. İhtiyaç halinde yapılan plan çalışmasıdır" dedi. 


CHP grubu da cami yapılacak alanın konut ve ticaret alanı olduğunu belirterek, rapora itiraz edeceklerini söyledi. 


Toplantıda, Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin Büyükada’da yapılacak olan "Çarşı Camii Projesi"ne...