15 / 05 / 2024

Aidatın ödenmemesi durumunda dilekçe

Aidatın ödenmemesi durumunda dilekçe

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tüm maliklerin aidat ödemelerine katılması gerekiyor. Çeşitli nedenlerle aidat borcunu ödemekten kaçınanlara noter kanalıyla ihtarname gönderilebiliyor. İşte aidatın ödenmemesi dilekçe örneği..

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Ek MTV'yi ödemeyenler yandı: Maaşınızı alamayabilirsiniz!

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) iptaline ilişkin ret kararı verdi. Bu kapsamda Ek MTV taksiti için yüzde 2,5 gecikme zammı uygulanacak. Taksitlerin yine ödenmemesi durumunda ise maaşlara haciz uygulanacak.

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır 2022, Son gün ne zaman? İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı!

İstanbulkart özelleştirmesi (kişiselleştirme) ile ilgili yeni detaylar açıklandı. İstanbul kartının kaybedilmesi durumunda bakiye korunacak Kişiselleştirme için son tarih verildi. Peki İstanbulkart kişiselleştirme nasıl ve nereden yapılır?

Aidat ücretlerine ne zaman indirim yapılacak? Site aidatınıza zam yapıldıysa bu ayrıntıya dikkat edin!

Artan konut fiyatlarına gelen zamlar yetmezmiş gibi vatandaş fahiş şekilde artan aidat ücretlerine de yetişemiyor. Peki site yönetimi kafasına göre aidat ücretine zam yapabilir mi? Site aidat ücretlerinde ne zaman indirime gidilecek? İşte detaylar…

Ev satın alacaklara şok! Sizin de başınıza gelebilir! Buna çok dikkat edin! 

Son zamanlarda kiralık konut sektöründe yaşanan sorunlar büyüyor. Peki satın alınan dairedeki kiracının çıkmaması durumunda ne yapılabilir? İşte Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...    

Yazın da doğal gaz faturaları yüksek gelebilir! Rusya'nın yarattığı belirsizlikten sonra dev zam

Rusya'nın "dost olmayan ülkere doğal gaz satışın" Rus rublesine geçmesi planı nedeniyle oluşan belirsizlik, Avrupa'da doğal gaz fiyatlarını yüzde 37 artırdı. Yeni zamların gelmesi durumunda yazın da doğal faz faturaları yüksek gelmiş olacak.

İcradan satılan dairenin aidatını kim öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde icradan satılan daire için aidat ödenip ödenmeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi başlatılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatları ödemelerini kaleme aldı. Peki site aidatı ödemeyene ne yapılabilir?

TOKİ sakinlerinden aidat zammı eylemi!

İstanbul Arnavutköy'de TOKİ konutlarında 145 Türk Lira'sı olan aidat zamlanarak 245 Lira'ya yükseltildi. Aidatın zamlandığını duyan site sakinleri zammı protesto etmek amaçıyla eylem yaptı.

Aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

Aidatlar zamanında ödenmezse ne olur? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerindeki aidatların zamanında ödenmemesi durumunda ne olacağını kaleme aldı.

Aidatın ödenmemesi durumunda dilekçe Haberi

Aidatın ödenmemesi durumunda dilekçe

Aidatın ödenmemesi dilekçe örneği!

Apartman aidatı, apartmanın ortak kullanım giderleri için ödeniyor. Aidat borcu maliklerden belli oranlarda toplanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tüm maliklerin bu gider katılması gerekiyor.


Ancak çeşitli nedenlerle aidat ücretini ödemekten kaçınan kiracı ya da malsahibine noter kanalıyla ihtarname gönderilebiliyor. Bu hususta noter aracılığı ile verilen dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


NOTERLİĞİNE


KEŞİDECİ :

VEKİLLERİ :

MUHATAP :

K O N U :


A Ç I K L A M A :

1- Sayın muhatap, yukarıda adresiniz olarak belirtilen yerde ikamet etmektesiniz …… yılı aidat bedeli aylık ……… YTL’dır …… yılına ait, ………, ………… ve ………… ayları olmak üzere toplam …… YTL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır


2- Genel Kurul toplantısında, Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 10 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen...