07 / 05 / 2024

akılcı dönüşüm nedir

akılcı dönüşüm nedir

Yürüyen gayrimenkul projelerinde 20 milyar dolarlık hacmi yakalayan Kartal, önüne iddialı bir hedef koydu: 20 yılda 200 milyar dolar. Başkan Öz’ün planı, akılcı dönüşümle Kartal’ı Anadolu yakasının merkezi yapmak

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine 'kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?'' sorusunu sordu. Bakın vat

Üsküdar'da kentsel dönüşüm vatandaşın lehine olacak! Bu mahallelere müjde geldi: Akıllı dönüşüm başlıyor!

CHP'nin adayı, İBB iştiraki Şehir Hatları A.Ş'nin Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanı oldu. Dedetaş, ilçedeki planlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını tek tek anlattı. İşte o açıklamalar..

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Öğretmenler Sitesi'nin, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşması için temel atma töreni yapıldı. 

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 

AK Parti'nin seçim beyannamesi tamam: Öncelik 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği!

AK Parti'nin 30 Ocak tarihinde Ankara'da duyuracağı seçim beyannamesi, 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği ön plana alınarak tamamlandı. İşte beyannamede yer alanlar...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!

İstanbul Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm için, mahalle sakinleri Meclis'in yolunu tuttu. Peki Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi'nin talepleri neler? İşte ayrıntılar...

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

AK Partili Karaaslan açıkladı! 3 milyon konutun dönüşümü tamamlandı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, 3 milyon konutun dönüşümünün tamamlandığını açıkladı. Karaaslan, "Risklerini bilen ve yönetebilen, dirençli, mimarisiyle özgün, bütün kaynaklarını tüketmeden kullanabilen, sürdürülebilir şehirler üzerine çalışmayı ve hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Çakır Hurdacılık Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Çakır Hurdacılık Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Gamze Çakır tarafından kuruldu.

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

akılcı dönüşüm nedir Haberi

akılcı dönüşüm nedir

Son yıllarda gayrimenkul sektörüne yön veren firmaların buluşma noktası haline gelen Kartal’da yapımı süren projelerin toplamı 20 milyar dolara ulaşmış durumda. Kartal’ın hedefi, planlanan yeni projelerle birlikte önümüzdeki 20 yılda bu rakamı 200 milyar dolar seviyesine çıkarmak. 

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, yeni projelere yaklaşımını şöyle özetledi: “Yatırımcı para kazansın, vatandaşın da refahı yükselsin. Kartal, canlı, yaşayan bir kent olsun. Geçmişte sanayi kenti olarak planlanan ilçemiz, kültür-sanat merkezine dönüşsün.”

Başkan Öz, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 10 dakika mesafede olması, metro ulaşımı, denize ve ‘İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’ne yakınlığı ile yatırımcıları kendisine çeken bölgenin ulaştığı noktayı göstermek için büyük bir zirve hazırlığında. Belediyenin 2 Haziran Perşembe günü düzenleyeceği zirvenin teması, “Kartal’a yatırım, geleceğe yatırım” olacak.


Müteahhitler, mimarlar ve kentsel dönüşüm uzmanlarının bir araya geleceği...