23 / 05 / 2024

aldatıcı ticari uygulamalar yönetmeliği

aldatıcı ticari uygulamalar yönetmeliği

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, deprem esnasında ortaya çıkan fırsatçıları hakkında uyarıda bulundu. Koçal; “Aldatıcı Ticari Uygulamalar kapsamında 5 bin TL para cezaları alınabilir" dedi...

Bu uygulamalar 'Kirada evin mi var derdin var' dedirtiyor! Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri, kiracılarıyla tahliye ve kira artış oranı konusunda anlaşmazlıklar yaşıyor. 8 bin 129 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, 'Kirada evin mi var derdin var' dedirten uygulamaları sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emlak uygulaması kullanıcıları dikkat! Kullanıcıların bilgileri çalındı!

Emlak uygulaması kullan binlerce kişinin kullanıcı verileri sızdırıldı. Uzmanlar, bu tür uygulamalar üzerinden kullanıcıların hassas bilgilerinin çalınması konusunda uyarıda bulundu.

ABD ekonomisi ticari gayrimenkul borcu ile gücünü kaybediyor...

JPMorgan’ın geçtiğimiz sene son günlerinde yayınladığı raporda, Amerikan ekonomisinin gücünün bir kısmını kaybedeceğine dikkat çekildi; fakat resesyon yerine “2024'te yumuşak bir iniş yapabilir” denildi. İşte haberin detayları...

Peugeot'dan yeni e-Rifter elektrikli hafif ticari araç! İşte yeni Peugeot e-Rifter'in tasarım ve özellikleri...

Peugeot, elektrikli hafif ticari araç ürün yelpazesi kapsamında popüler araç modeli e-Rifter’ın yeni neslini görücüye çıkardı. Yeni Peugeot e-Rifter, gelişmiş bir tasarıma sahip ve yeni marka imzalarını da taşımakta. İşte Peugeot e-Rifter ve özellikleri...

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!

Konut ve otomobilde yeni ilan düzenlemesi bugün resmen uygulanmaya başladı. Artık T.C. kimlik, adı-soyadı ve cep telefonu bilgileri Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ne girilecek. Aldatıcı ilanın paylaşılması halinde 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

Stellantis Türkiye, ticari araç kapsamında ürettiği 12 adet ticari aracını görücüye çıkardı

Stellantis, ‘Pro One’ hamlesiyle ticari araç sektöründe liderliği amaçlıyor. Stellantis Ticari Araçlar İş Birimi’nin "Pro One" stratejik atağı kapsamında Citroen, FIAT Professional, Opel, Peugeot ve Vauxhall markalarından toplam 12 aracını görücüye çıkardı.

Konut satışlarında yeni düzenlemeler başlıyor! Bunu yapanlara 100 bin TL ceza!

Gayrimenkul satışında sahte ve aldatıcı ilanların önüne geçmek için Eylül ayı sonunda çıkarılan yönetmelik 1 Kasım tarihinde yürürlüğe giriyor.

Studio House projesinde ister ticari, ister ev tapulu daireler! 24 ayda teslim! 

Mega kent İstanbul’un dönüşümünde önemli rol üstlenen Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de inşa ettiği ‘Studio House Ispartakule Projesi’nde home ofis daireler ticari tapu veya ev tapusu ve yüzde 18 KDV ile alıcılarını bekliyor.

Avrupa Konutları Yenimahalle satışta! Artaş'tan Bağcılar'a tam 780 konutluk yeni proje!

Artaş İnşaat'ın yeni projesi Avrupa Konutları Yenimahalle'yi satışa çıkardı. İstanbul Bağcılar'da hayata geçirilen Avrupa Konutları Yenimahalle'de 780 konut ve 48 ticari ünite yer alıyor.

Aldatıcı reklamlara bakanlıktan 39,5 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yılın ilk 5 ayında aldatıcı reklam ya da haksız ticari uygulamalara ilişkin 39 milyon 555 bin 306 lira idari para cezası uygulanması kararı alındı.

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

Reklam Kurulu affetmedi! Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 42,3 milyon TL ceza!

Tüketiciyi aldatan ve yanıltıcı nitelikteki reklamlara ilişkin incelemeler yapan Reklam Kurulu, bu nitelikteki reklamlara toplam 42,3 milyon TL ceza kesti.

Bu reklama sakın tıklamayın! Banka hesaplarınız bir anda boşalabilir!Dünyanın en büyük dolandırıcı reklam ağı keşfedildi

Akıllı telefonlar üzerinde sürekli uygulamalar üzerinden sahte reklamlar çıkıyor. İşte dolandırıcılık vakaları da bu yüzden artış gösterdi. Telefon kullananlar bu reklamlara asla tıklamayın. İşte detaylar...

aldatıcı ticari uygulamalar yönetmeliği Haberi

aldatıcı ticari uygulamalar yönetmeliği

Elazığ depremi sonrası ortaya çıkan fırsatçılar ile ilgili Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal'dan açıklama geldi.

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası birçok ev yıkılırken, birçok ev de hasar gördü. Deprem sonrası kentte kira fiyatlarında 2 kata varan artışlar yaşandığı ifade edildi. Yaşanan bu durum doğal afetler sonrası ortaya çıkan fırsatçılara yönelik cezai yaptırımları gündeme getirdi. Konuyla ilgili konuşan Tüketiciyi Koruma Derneği  ve Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, bu artışların yasal olmadığını dile getirerek, bu tarz durumlarda uygulamanın durdurulması ve 5 bin liraya varan para cezaları sözkonusu olduğunu belirtti.

“Aldatıcı Ticari Uygulamalara girer”

Kocal; “Bu tarz durumlar tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapma 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması...