18 / 05 / 2024

Amerika göç

Amerika göç

ABD’nin en büyük şehirleri arasında yer alan Şikago, New York ve Los Angeles nüfuslarını kaybediyor. Göç nedenlerinin başında ise hayat pahalılığı, yüksek vergiler ve ücret artışlarının sınırlı kalması geliyor...

ABD'de, bekleyen konut satışları artış gösterdi! 

Amerika'da bekleyen konut satışları endeksi, mart ayında yüzde 3,4 ile piyasa beklentilerinin üzerinde de artış göstermiş oldu. 

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Uzmanlara göre altın fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor!

Yatırımcıların gözü altın fiyatlarındaki hareketlerde. Finans alanında tanınmış uzman İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) yaklaşan faiz kararına dair önemli yorumlarda bulundu. Memiş'in tahmini ise şu şekilde: "Altın değeri iki kat artacak. İşte altın piyasasında son durum…

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması! 'Dolar ne kadar olacak?' sorusu netliğe kavuştu! Görmedim, duymadım demeyin!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararları sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolarda yukarı yönlü hareketlilik görülürken yatırımcılar 'dolar ne kadar olacak?' sorusunu araştırmaya başladı.

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Dün piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Değer kaybeden dolar kuru güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru.

Piyasaların gözü Merkez Bankaları'na çevrildi! Kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Bu hafta piyasaların gözü Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası faiz kararı, perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Doların kaderi 5 gün sonra resmen belli olacak! Elinde avucunda doları olanlar hazır olun!

Dolar kuru başta olmak üzere piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı 5 gün sonra belli olacak. Karar piyasaların yönünü belirleyecek.  Peki dolar ne olur, dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte merak edilenler...

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının hemen ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Piyasaların gözü Amerika Merkez Bankası'na (FED) çevrildi. İşte detaylar...

Dolar tam 162 gün sonra bu kadar olacak! Hemen şimdi acilen buraya bakın, ayağınızı yorganınıza göre uzatın!

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı... Bank of Amerika resmen Türkiye raporunu paylaştı... Dolar tam 162 gün sonra bu kadar olacak... Hemen şimdi acilen buraya bakın, ayağınızı yorganınıza göre uzatın... İşte ayrıntılar...

Amerika göç Haberi

Amerika göç

Bloomberg, ABD nüfus sayımı dairesi 2017 verileri üzerinde araştırma yaptı. Araştırma, nüfus kayıplarının iç ve dış göçlerden kaynaklandığını ortaya koydu.

Verilere göre, 2014 yılında 105 bin 219 göç veren Şikago'yu terk edenlerin sayısı 2017'de 155 bin 820'ye çıktı.

New York'u ise 2017 yılında 131 bin 560 kişi terk etti. Neq York, 2014 yılında nüfusunun 43 bin 866 kişisini kaybetmişti.

2014 yılında 12 bin 392 kişi göç alan Los Angeles'da da eğilim tersine döndü ve 2017 yılında 127 bin 630 kişi melekler şehrini terk etti.

Göç edenlerin çoğunluğunu yıllık geliri 30 bin ila 60 bin dolar arasında değişen orta sınıf vatandaşlardan oluşuyor. Göç nedenlerinin başında ise hayat pahalılığı, yüksek vergiler ve ücret artışlarının sınırlı kalması geliyor.

Nüfus sayımı dairesinin göç verilerine doğum ve ölüm olayları...