02 / 05 / 2024

amerikadar tüketici güveni arttı mı

amerikadar tüketici güveni arttı mı

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) eylül ayında bir önceki aya kıyasla 2,1 puan artarak 84,6 oldu. Tüketici güveni, böylece son 14 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de tüketici güveni son 7 yılın zirvesinde!

Tüketici eğilimlerini ölçen Conference Board'un bugün açıklanan verilerine göre, ABD'de Tüketici Güven Endeksi ekimde bir önceki aya kıyasla 5,5 puan artarak 94,5 oldu.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı! Efsane Günler, Black Friday indirim kampanyalarında sahte linklere dikkat!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu birçok firmanın indirim yaptığı şu günlerde internet sitelerinden alışveriş yapan vatandaşlara gönderilen sahte linklere karşı güvenlik uyarısında bulundu.

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Tüketici güveni Temmuz'da yüzde 5,9 azalarak, 80,1 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Temmuz ayında aylık bazda yüzde 5,9 azalarak 80,1 şeklinde oldu.

Tüketici güven endeksi haziran ayında 6.5 düşüşle 85.1'e geriledi! 

Tüketici güven endeksi Haziran'da bir önceki aya göre yüzde 6.5 düşüşle 85.1'e indi.

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Nisan ayında aylık bazda 2,7 puan azaldı ve 101,3'e indi.

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tüketici güven endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 4,3 artarak 82,5 oldu. İşte Şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri...

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Yeni yılda maaşlara yapılan zamlar, tüketicinin güvenini tazelerken, güven endeksinde yükselmeye neden olurken, üretici tarafından ise özellikle perakende ticarette bir önceki aya göre güven yüzde 1.0 azalma gösterdi.

Tüketici güveni ocakta yüzde 4,6 yükseldi!

TÜIK ve Merkez Bankası’nın işbirliği sonucu hazırlanan anket ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Ankete göre tüketici güven endeksi ocakta bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında artış gösterdi.

amerikadar tüketici güveni arttı mı Haberi

amerikadar tüketici güveni arttı mı


ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) eylül ayında bir önceki aya kıyasla 2,1 puan artarak 84,6 oldu. Tüketici güveni, böylece son 14 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.  


ABD'de bu ay 84,6 olarak kaydedilen UMICH, geçen yılın temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Ağustos ayı sonunda 82,5 olarak açıklanan UMICH'e ilişkin bu ayki beklenti 84,8 olarak belirlenmişti.  


Endeksle ilgili yapılan yazılı açıklamada, ekonominin geleceğine ve kişisel gelirlere yönelik beklentilerin daha olumlu gelmesi, tüketici güveninin eylül ayında artmasının en önemli nedeni olarak gösterildi. 


Açıklamada yer alan veriler, UMICH'in eylül ayında 84,6'ya ulaşarak, son 7 yılın en iyi ikinci performansını gösterdiğini de ortaya koydu.   


Bu arada endeks çalışması kapsamında yapılan ankette, tüketicilerin yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 3,2'den yüzde 3'e düştüğü...