14 / 05 / 2024

Anel Grup KKTC\'de güneş enerjisi santralı kuracak

Anel Grup KKTC\'de güneş enerjisi santralı kuracak

Anel Grup'un, Avrupa Birliği Fonu desteğiyle KKTC'de güneş enerjisi santralı kuracağı bildirildi

Kıbrıs'ta kanun değişiyor, Türk yatırımcıların önü açılıyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, KKTC’de değiştirilmesi planlanan Mülkiyet Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup'tan Sancaktepe'ye 1,2 milyar TL'lik yeni proje geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Hocaoğlu Grup, Sancaktepe'de yaklaşık 1,2 milyar liralık yatırımla yeni bir konut projesi inşa edecek. Sismik deprem izolatörlü projede 126 konut yer alacak.

KKTC’de yabancıya konut satışları kontrol altına alınacak!

KKTC’de “işgal boyutuna” geldiği iddia edilen yabancılara konut ve arazi satışıyla ilgili yasal düzenlemeler yolda. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kıbrıs'ta yabancıların arazi alımları için mevzuat değiştirilecek! 

KKTC'de İsraillilere yapılan arazi ve konut satışları resmen gündeme bomba gibi düştü. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuya ilişkin konuştu. Peki neler yapılacak? İşte ayrıntılar...

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Hakan Fidan ‘Takip ediyoruz’ demişti! KKTC’de yabancıya mülk satışı yüzde 0.77!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “MİT ve Dışişleri takip ediyor” dediği KKTC’de yabancılara taşınmaz mal satışı KKTC’nin en kritik sorunları arasında ön plana çıkarken, KKTC Meclisi’ne gönderilmek istenen tasarı tartışma yarattı.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

Oga Grup Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Oga Grup Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bakırköy’de  1 milyon 300 bin TL sermaye bedeli ile Cihan Alalmış tarafından kuruldu.

KKTC'de küçük esnafa kredi ve kira yardımı desteği müjdesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner yaptığı açıklamada bin küçük esnafa 100 milyon lira kredi ve 20 milyon lira kira desteği verileceğini müjdeledi...

Fuzul Grup, 2021'de de yatırımlarına devam edecek!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, 2020 yılında grubun cirosunun önceki yıla göre yüzde 30 arttığını dile getirerek, salgın sürecinde dahi ara vermedikleri yatırımları ve çalışmalarını 2021 boyunca da sürdüreceklerini belirtti.

Anel Grup KKTC\'de güneş enerjisi santralı kuracak Haberi

Anel Grup KKTC\'de güneş enerjisi santralı kuracak

ANEL Grup'tan yapılan yazılı açıklamada, ihale komisyonunun, AB tarafından bu yılın haziran ayında ihaleye çıkarılan 1,26 MV boyutundaki güneş santralı ihalesinde, en iyi fiyatı veren ve teknik yeterliliği sağlayabilecek şirket olarak Anel Telekom'u uygun gördüğü belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada AB tarafından özel vergi muafiyetlerinin sağlandığı ve toplam 3,77 milyon euro kontrat büyüklüğündeki projenin, 'bir Türk firmasının şu ana kadar projelendirip kuracağı en büyük boyuttaki' güneş enerjisi santralı olacağı ifade edildi. Açıklamaya göre inşaatına Ocak 2010'da başlanacak ve 400 günde...