02 / 05 / 2024

Ankara teknoloji altyapısı

Ankara teknoloji altyapısı

'TİMAKADEMİ2023'ün son durağı Ankara'da, başkentin teknoloji altyapısı ve nitelikli insan kaynağı ile bir ihracat ve teknoloji merkezi olabileceğine dikkat çekildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak için durmadan, yılmadan çalıştıklarını kaydederek, Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacaklarını duyurdu.

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Ankara ve İstanbul arası hızlı tren projesi ile ilgili olarak yeni gelişmeyi açıklayarak, proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

Ankara'da toplu ulaşıma zam! Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? 

Ankara’da toplu ulaşıma zam geldi. Peki Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Gayrimenkul danışmanlarına sıfır maliyetle mülk satma fırsatı!

Tapucom ile sözleşmeli çalışacak olan yetki belgeli gayrimenkul danışmanları Tapucom’un teknoloji altyapısı aracılığıyla gün içinde onları oyalayan rutin işlerden kurtulurken bölgesindeki rakiplere göre çok daha fazla işlem kapatma fırsatı bulacak.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

Nihat Yeşil'den Ankara 19 Mayıs Stadı eleştirisi!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, yeni 19 Mayıs Stadını TBMM’ye taşıdı...

İstanbul ve Ankara valiliklerinden 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması kararı! 

İstanbul ve Ankara valilikleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için kısıtlama kararı aldı. Buna göre; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar her gün 10.00 - 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak şartıyla dışarı çıkabilecek.

Ankara'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 338 ihale ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’te koronavirüs salgını ile mücadelenin başladığı ilk günden itibaren uygulamaya geçirdiği kararlar kapsamında Mart 2020'den bugüne kadar toplamda 338 ihale ertelendi.

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.

Ankara teknoloji altyapısı Haberi

Ankara teknoloji altyapısı

'TİMAKADEMİ2023' çalışmalarının; 10’uncu ve son durağı Ankara oldu. Ankaralı sanayici ve ihracatçılara,2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefini yakalama yolunda markalaşma ve Ekonomi Bakanlığı’nın sunduğu destekler hakkında bilgi verilen toplantıda, Ankara’nın teknoloji altyapısı ve nitelikli insan kaynağı ile bir ihracat ve teknoloji merkezi olabileceğine dikkat çekildi. Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Vekili Tarık Sönmez, 2023 hedefl erine ulaşma noktasında son 1-2 yılda hedeflerin biraz altında kalındığını dile getirdi. Sönmez, “Bu da bizim önümüzdeki 8 yılda çok daha hızlı çalışmamız gerektiğini gösteriyor” dedi. 


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, ihracatçı firmaların strateji, vizyon ve hedeflerini kurgulamaları için başlatılan ‘TİMAKADEMİ2023’ çalışmalarının; 10’uncu ve son durağı Ankara oldu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Vekili Tarık Sönmez, bu seminerlerin iş adamlarını 2023 hedeflerine taşımada önemli...