10 / 05 / 2024

Anten kirliliğine son veriliyor

Anten kirliliğine son veriliyor

Özellikle Anadolu şehirlerinde ve varoşlarda göz eziyetine dönen anten kirliliğine son veriliyor. Türksat, 'Düzlemsel Anten Projesi'ni tamamladı. Yarım metre eninde ve boyunda bir anten ile yayınlar alınacak, çanaklar tarih olacak.

İnternetten ev ilanı verenler dikkat! Bir anda cezayla karşı karşıya kalabilirsiniz!

Ticaret Bakanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki fahiş artış ve emlak platformlarında yer alan ilanlardaki bilgi kirliliğine karşı yeni tedbirler almak amacıyla çalışma başlattı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Kanal İstanbul, Marmara depremini tetikleyecek mi?

Kanal İstanbul konusundaki bu bilgi kirliliğine Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Recep Bozdoğan açıklık...

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Darıca'daki kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Darıca Belediyesi, bölgede tehlikeye neden olan ve görüntü kirliliğine yol açan kaçak, metruk ve riskli yapılarla mücadeleye devam ediyor. Sırasöğütler Mahallesi'nde bulunan kaçak yapımının yıkımı tamamlandı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için çalışmalarına devam edilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor.

Ankara'daki metruk yapılar yıkılıyor!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk yapılar yıkılıyor.

İskenderun'daki metruk binalar yıkılıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptığı açıklamada İskenderun’da çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binaların yıkımına devam edildiğini söyledi.

Mardin Midyat'ta metruk binalar yıkılacak! 

Mardin'in Midyat Belediyesi ilçede bulunan metruk yapıların çevre kirliliğine neden olması ve kent estetiğine uygun olmaması sebebi ile yıkılmasına karar verdi. 

Ebru Gündeş'in yalı davasında yeni gelişme! Anahtar istendi!

Rıza Sarraf ve mimar Firuz Akın Han hakkında, "İmar kirliliğine neden olma" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na" muhalefet suçundan açılan davada yeni gelişme yaşandı.

Uzungöl'de imar kirliliğine türkülü tepki!

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, Trabzon'un Çaykara ilçesinde imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen Uzungöl için türkü yazdı.

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Fenerbahçe'nin 300 milyon Euro'ya yakın gayrimenkul değeri var!

Aziz Yıldırım; ‘150 milyon Euro mu, 150 milyon TL mi’ polemiğine son noktayı koydu. Yıldırım, "150 milyon ben vereyim, 150 milyon sen ver, beraberce kulübü borçtan kurtaralımdı benim çağrım. 300 milyon Euro'ya yakın bina, arsa, gayrimenkul değeri var. Onu da değerlendirelim dedim" dedi..

Anten kirliliğine son veriliyor Haberi

Anten kirliliğine son veriliyor

Özellikle Anadolu şehirlerinde ve varoşlarda göz eziyetine dönen anten kirliliğine son veriliyor. Türksat, 'Düzlemsel Anten Projesi'ni tamamladı. Yarım metre eninde ve boyunda bir anten ile yayınlar alınacak, eski tip antenler, çanaklar vs tarih olacak. TÜBİTAK'tan onay alan ürünün kısa sürede anlaşmalı firmalar tarafından üretilip pazara sunulması hedefleniyor. Anten, istenen renge boyanabiliyor, bina ile aynı renkte konulabiliyor. Dünyada da yeni trend olan Düzlemsel Anten, kâr amaçlı geliştirilmediği için fiyatının düşük tutulması...