28 / 08 / 2024

apartman sorunları ve çözümleri

apartman sorunları ve çözümleri

Apartman veya site yönetimi, tüm kat maliklerinin refahı için kurul ile birlikte karar alıp, uygulamakla yükümlü oluyor. Apartmandaki sorunlar nasıl çözümlenir? Apartmanda aydınlatma sorunu nasıl çözülür?

İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektörü, dinamik yapısı ve proje çeşitliliği ile büyümeye devam ediyor. Ancak, malzeme fiyatlarındaki dalgalanmalar, iş gücündeki sorunlar ve teknolojik adaptasyon gibi konular sektörü olumsuz etkiliyor. 

Müteahhitlerin en büyük sorunu finansman!

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) iş birliği ile gerçekleştirilen “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Müteahhitliğin Sorunları ve Geleceği Çalıştayı" gerçekleşti. 

İstanbul'daki yapı stokunun yüzde 70'i depreme dayanıksız!

Mega kent İstanbul'da olası bir depremin riski giderek artarken, yapı stokunun yüzde 70'i potansiyel olarak tehlikeli durumda. Fakat finansman sorunları ve sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri gibi nedenlerle kentsel dönüşüm çalışmaları yetersiz kalıyor...

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

Çin'de emlak piyasası daraldı!

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talep gibi faktörlerin bir araya gelmesi ile daralmaya başladı. 

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester merkezinde hayata geçireceği lüks CR7 otel projesinin, finansman sorunları ve imar izinleri askıya alındığı belirlendi. 

'Konut politikaları, toplumsal ihtiyaca göre oluşturulmalı'!

Konut ve kira fiyatlarının artması barınma krizini tetikledi. Bu kapsamda uzman isimler kira ve konut edinme alanında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri peşe peşe sıralandı. İşte o çözüm önerileri...

Yapı belirsizliği nasıl çözülecek? İnşaat Mühendisi Nazım Ergin çözüm önerilerini tek tek sıraladı!

İnşaat Mühendisi Nazım Ergin, Türkiye'de imar sorunları ve imarsız yapılaşmaya dikkat çekerek çözüm önerilerini sıraladı. 

Avrupa'da inşaat krizi! Şirketlerin yarısından fazlası projeleri durdurdu!

Belçika'da faaliyet gösteren inşaat şirketinin yüzde 53'ü, tedarik sorunları ve artan maliyetler nedeniyle projelerini askıya alma kararı aldı.

İnşaat sektöründe zam krizi! Yüzde 190 arttı!

Dünya genelinde emtia fiyatlarında, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan tedarik sorunları ve iç piyasadaki kur dalgalanmaları da inşaat maliyetlerinin yükselmesini sağlıyor. Çimentoya yapılan yeni zam, inşaat sektöründeki problemleri yeniden gündeme taşıdı...

Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Haber Ekspres köşe yazarı Dilek Yavuz Uysal, bugünkü köşesinde kira sözleşmeleriyle ilgili sorunları ve çözümlerini kaleme aldı. İşte Dilek Yavuz Uysal'ın 'Kira sözleşmeleri ile ilgili sorunlar ve çözümleri' başlıklı yazısı...

Kripto para kazançları miras kalır mı?

Kripto para piyasasına ilişkin her geçen gün farklı sorunlar ve bilgiler ortaya çıkıyor. Şimdi de kripto paraların miras olup olmayacağı merak ediliyor. Peki kripto para kazançları miras kalır mı? İşte detaylar...

İstanbul Barometresi: En önemli üç sorun deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım!

"İstanbul Barometresi” araştırmasının Aralık Raporu yayınlandı. İstanbulluların ev içi gündeminde ekonomik sorunlar ve Kovid-19 salgını ön plana çıktı. En önemli üç sorun ise, deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım olarak belirlendi.

apartman sorunları ve çözümleri Haberi

apartman sorunları ve çözümleri

Apartmanda aydınlatma sorunu nasıl çözülür?

Sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip apartmanlarda yönetim kuruluyor. Apartman veya site yönetimi, tüm kat maliklerinin refahı için kurul ile birlikte karar alıp, uygulamakla yükümlü oluyor.


Peki apartmanda ortak alanlar ile ilgili yaşanan herhangi bir problem nasıl çözüme kavuşturuluyor?


Kat malikinin apartman veya sitede rahatsız olduğu hususlar hakkında yönetime şikayette bulunabiliyor. Şikayet konusu Genel Kurul'da görüşülerek; sorunun çözümü için karar alınabiliyor.


Sorunun devam etmesi halinde ise kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği gerekçesi ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine dava açılabiliyor. 


Apartmanda aydınlatma sorunu..

Apartmanda aydınlatma sorunun yaşanması durumunda, kat malikinin yönetim ile çözüme ulaşması sorunun ortadan kaldıran en hızlı yol oluyor. Aksi durumda, yönetim ile anlaşılamadığı durumda, Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor.


Komşular arasındaki sorun..

Komşular arasındaki yaşanan sorunların çözümü için...