04 / 05 / 2024

Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölünmesi

Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölünmesi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölüşümü ile ilgili konuya değindi..

Deprem bölgesindeki 400 bine yakın hak sahibine müjde: Bakan Özhaseki resmen açıkladı! 

Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'daki çalışmalar ile ilgili konuştu ve 400 bin hak sahibini ilgilendiren önemli bilgiler verdi. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...

Elazığ deprem konutlarının hak sahipliği 15 Kasım'da kesinleşecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da incelemeler yapan Elazığ Valisi Ömer Toraman konutların son durumu hakkında bilgi aldı.

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Malatya'daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden etkilenen Malatya'nın Yazıhan ilçesinde inşa edilen deprem konutlarının hak sahiplerine verilmesine az bir süre kaldı. İnşa edilen 157 konut ise önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta düzenlenen EXPO 2023'e gönderdiği videolu mesajda şunları söyledi; "Önümüzdeki aylardan itibaren İnşallah deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlamayı istiyoruz. İşte haberin ayrıntıları...

Eylül 2023 engelli aylığı ve 65 yaş maaşı hesaplara yatırıldı! Acilen hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında Eylül ayında 3,3 milyar Türk Lirası yaşlı ve engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını müjdeledi.

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik başlattıkların dikkat çekerek, maliyetin yarısının devlet tarafından, diğer yarısının hak sahipleri tarafından karşılanacağını duyurdu. 

Robot süpürge almanın tam zamanı! En ucuz Roborock robot süpürge 24 Eylül 2022 fiyat listesi..

Evlerimizde yardımcımız olan robot süpürgeler, son zamanlarda çok fazla araştırılıyor. Fiyatları nasıl, özellikleri yeterli mi, fiyatını hak ediyor mu, gibi sorular herkesin aklında vardır. İşte, kullananlar tarafından en çok beğenilen robot süpürgeyi araştırdık. İşte, 24 Eylül 2022 fiyat listesi..

Aidat ücretlerine ne zaman indirim yapılacak? Site aidatınıza zam yapıldıysa bu ayrıntıya dikkat edin!

Artan konut fiyatlarına gelen zamlar yetmezmiş gibi vatandaş fahiş şekilde artan aidat ücretlerine de yetişemiyor. Peki site yönetimi kafasına göre aidat ücretine zam yapabilir mi? Site aidat ücretlerinde ne zaman indirime gidilecek? İşte detaylar…

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Audi A8 Lounge gemi gibi araba sözünü hak ediyor! İşte 27 Nisan Audi A8 fiyat listesi

Alman otomobil üreticisi Audi üst sınıf premium modeli A8 Lounge modelini geçtiğimiz yılın Aralık ayında pazara sürdü. Geniş iç hacmiyle 'gemi gibi araba' sözünü fazlasıyla hak eden Audi A8'in Nisan ayına ait güncel fiyat listesi ve özellikleri haberimizde...

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölünmesi Haberi

Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölünmesi

Böyle olmaz On daireli bir apartmanda benim iki, başka birinin dört dairesi var. Bu vatandaşla aramızda kavga çıktı. Mahkeme ikimize de ceza verdi. Dolayısı ile bu vatandaşla aramızda ihtilaf var. 

Bu vatandaş kapıcının işine son verdi ve kendisini hem yönetici hem de kapıcı ilan etti. 

Bana hiç aidat bildirmiyor, ben kendiliğimden 200 TL gönderdim almadı. Komşulara haber gönderdim bir yanıt alamadım. Şimdi bu kişi beni icraya verirse ne yaparım? N.O. 


43 senelik hukukçuyum böyle bir şey duymadım. Mat maliki, dört daire sahibi, yönetici ve aynı zamanda kapıcı! Ne duydum ne de bugüne kadar aklıma geldi. Şimdi geleyim sorunuzun yanıtına. 

Birincisi; bir binada aidat, kesinleşmiş işletme projesi ile belirlenir ve talep edilebilir hale gelir. 

İkincisi; yönetici de kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı ile...