27 / 04 / 2024

apartmanda gürültü yapmanın cezası

apartmanda gürültü yapmanın cezası

Ev faaliyetlerinden kaynaklanan ve komşuların oluşturduğu gürültü artık cezasız kalmayacak. Koşu bandında kalori yakan, evlerinde evcil hayvan besleyen, mahalle aralarında ve meskenlerde düğün yapan ya da asker uğurlamalarında gürültü yapan kişilere idari para cezası uygulanacak.

Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Toplu yaşamın sürdürüldüğü konut siteleri ve apartman gibi yerlerde birtakım gürültü kurallarına uyulması gerekiyor. Peki, bu kurallara uyulmazsa ne olur? Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Evde gürültü yapmanın cezası nedir?

Konutlardan kaynaklanan gürültü ve titreşimin yönetmeliklerle belirlenen standartlara indirilmesi için faaliyet sahipleri tarafından gerekli tedbirler alınıyor. Gürültü yapanlara ise para cezası uygulanıyor. Peki, evde gürültü yapmanın cezası nedir?

Apartman gürültü cezası 2015!

Çevre Kanunu kapsamında yer alan idari para cezaları 2015 yılından itibaren zamlı olarak uygulanacak. Peki, konutya gürültü yapmanın cezası ne kadar oldu? İşte apartman gürültü cezası 2015...

Apartman gürültü saatleri!

Temmuz 2013'te Apartman Gürültü Yönetmeliği'ne getirilen düzenlemelere göre apartmanda gürültü yasağı ile, apartman gürültü saatleri nde değişiklikler söz konusu. Bu saatlere uymayanları ise para cezasından hapis cezasına kadar yaptırımlar bekliyor...

Apartman Gürültü Yönetmeliği!

Apartmanda yaşayan kat maliklerinin birbirlerine karşı sorumlulukları bulunuyor. Bu sorumlulukların en başında ise apartman huzur ve refahını bozacak davranışlardan kaçınmak gerekiyor. Bu sorumluluklar, apartman gürültü yönetmeliği kapsamında yer alıyor..

Apartmanda oturanlar dikkat! Bunu yapanlara büyük ceza geliyor!

Pek çok kişi tarafından bilinen Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlükleri bulunuyor. Peki evde gürültü yapmanın cezası ne kadar 2024?

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor. Hükümet tarafı işçi ve işveren heyetiyle bugün saat 14.00'te bir araya gelecek. Görüşmelerde yol haritası belli olacak ve yapılan çalışmalar paylaşılacak.

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarını mercek altına aldı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Altında yeni rekor göründü! Altın yatırımcıları bayram etti! 1 gram altın tam bu kadar oldu!

Başta dolar kuru olmak üzere euro ve altında yükseliş devam ediyor. Altında bugün yeni rekor göründü. Altın yatırımcıları bayram etti! 1 gram altın tam bu kadar oldu!

Altın yine göklerde! Altın yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek! Bugün gram, çeyrek, Cumhuriyet altını ne kadar?

Altın fiyatların haftanın ikinci işlem gününde  de yine göklerde işlem görüyor. Altının ons fiyatı 1930 dolardan işlem görürken gram altın, çeyrek ve cumhuriyet altını ne kadar oldu? Altın yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek. 11 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

24 ilin gürültü eylem planı tamamlandı: Tam 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

Altın raydan çıktı! Bu rakamlar ilk kez görüldü! Elinde altını olanlar şimdiden hazırlanın! Gözler cuma gününe çevrildi

Altın fiyatları bugün raydan çıktı. Altının ons fiyatı 2025 dolara kadar yükseldi. Bu rakam 2022 mart ayından sonra ilk kez görüldü. Altın fiyatları yükselemye devam edecek mi? Gözler cuma gününe çevrildi.

Altın kritik virajı döndü! Yeni rekor rakam göründü! Bu rakamlar ne duyuldu ne görüldü! Altını olanlar köşeyi döndü

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamları öncesinde 1900 dolara kadar yükseldi. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Altın kritik virajı döndü! Yeni rekor rakam  göründü! Bu rakamlar ne duyuldu ne görüldü!  Altını olanlar köşeyi döndü.

apartmanda gürültü yapmanın cezası Haberi

apartmanda gürültü yapmanın cezası


Ev faaliyetlerinden kaynaklanan ve komşuların oluşturduğu gürültü artık cezasız kalmayacak.


Koşu bandında kalori yakan, evlerinde evcil hayvan besleyen, mahalle aralarında ve meskenlerde düğün yapan ya da asker uğurlamalarında gürültü yapan kişilere idari para cezası uygulanacak.

GENELGE YAYINLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 İl Valiliğine bir genelge göndererek, “Gürültü konusunda yapılan ihbar ve şikayetlerde gereğini yapın” dedi. Kabahatler Kanunu'na göre ceza yazmada belediye zabıtaları ile polis ve jandarma ekipleri yetkili olacak. Genelgede, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe dikkat çekildi.

GÜRÜLTÜYE CEZA

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can, bu konuda Emniyet Müdürlüğü'ne resmi yazı gönderdi. Can, “Yönetmelik çerçevesinde tarafınızca iş ve işlemler yürütülsün” dedi.

KOŞU BANDI KRİTERİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, Yönetmeliğin 4. Maddesinin z bendinde yer alan “ev faaliyetleri ve...