29 / 04 / 2024

Asansörler için önemli uyarı

Asansörler için önemli uyarı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) 'Asansör ve İnşaat Vinçlerinde Güvenlik ve Kamusal Denetim' konulu panel düzenlendi. Panele Çevre ve Şehircilik Bakanlığı(ÇBSB) İş Müfettiş Kurulu İstanbul Grup Başkan Vekili Lütfi Alpsoy katıldı...

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

Faiz geliri için evini satmayı düşünenler dikkat! 

Yaptığı açıklamada bu dönemde mülkünü satmak isteyenlerin bir defa daha düşünmesi gerektiğini dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, özellikle de faiz geliri için mülkünü satmayı düşünenler için önemli uyarılar yaptı. İşte o açıklamalar...

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Bu haberi okuyan soluğu kuyumcuda alacak! Gram altın için net konuştu: Altın alım zamanı mı?

Piyasalar, Hamas ve İsrail arasındaki artan çatışmaların etkisi altında gerilirken, altın ve döviz fiyatları yükselişe geçti. Gram altın fiyatları rekor seviyeleri aşarken, uzmanlar altın yatırımcıları için önemli bir açıklama yaparak gram altının geleceği hakkında bilgi verdi.

Bankalar şimdi de o grup için kampanya başlattı... Bu kadar indirim sağlayacaklar, o banka müşterileri dikkat

Akbank emekli vatandaşlardan sonra şimdi de emekli vatandaşlar için önemli bir çalışma başlattı. Akbank tarafından üniversiteli öğrencilerin giyim alışverişlerine yönelik önemli bir adım atıldı.

Otomobilde büyük kampanya için start veriliyor! Araba almak isteyenlere müjde! Bu fırsatı kaçırmayın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalında otomobil ve konut alanlar için önemli öngörülerde bulundu. İşte detaylar...

Birikime başlayabilmeniz için 10 ipucu 

Birikime başlayabilmek için motivasyona mı ihtiyacınız var?  Hep niyetleniyorsunuz ama başaramıyor musunuz? Peki "birikime başlayabilmeniz için önemli olan bazı ipuçları var" desek. İşte mali hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak 10 ipucu..

Milyonların hayali gerçek oluyor! 1999-2000-2008 girişli olanlar için son dakika erken emeklilik kararı!

Erken emeklilik için önemli bir düzenleme konusunda hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce 2036 yılında emekli olması planlanan kişilerin, yeni düzenleme ile beraber emeklilik yaşları öne çekilme ihtimali bulunuyor. İşte detaylar...

Telefon kullanıcılarına duyuru yapıldı! 81 il için geçerli!

Telefon kullanıcıları için önemli bir duyuru yapıldı. O hattı tercih edenlere sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım yapıldı. İşte detaylar!

Staj mağdurları için sevindiren gelişme! Hayaller gerçek oluyor!

Bağ-Kur’lu esnafın 9 bin prim gününü SGK’lı yurttaşlar gibi 7200’e indiren düzenlemede hazırlıklar sürerken, dün TESK Başkanı ve Bakan Vedat Bilgin arasında kritik bir görüşme gerçekleştirildi ve staj mağdurları için önemli bir gelişme yaşandı. Böylece, staj mağdurları için düzenleme sinyali geldi.

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için yapılması beklenen intibak yasası, bu tarihten önce emekli olanlarla aradaki maaş farkı adaletsizliğini gidermek amacıyla yapılacak. Peki ne kadar zam yapılması bekleniyor?

Emekli ikramiyelerini bekleyenlere duyurulur! İkramiyeler için önemli karar!

Emekli ikramiyelerini milyonlarca kişi bekliyor. Sabırsızlıkla beklenen emekli ikramiyeleri için önemli bir karar alındı. İşte detaylar!

Gündemde olmayan o bölge için önemli uyarı! 6,5’ten büyük deprem yaşanabilir!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından değişik bölgeler için gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. Bu kez farklı bir uzman, uzun süredir gündeme gelmeyen bölgede 6,5 büyüklüğünde bir deprem yaşanabileceğini söyledi.

Asansörler için önemli uyarı Haberi

Asansörler için önemli uyarı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) 'Asansör ve İnşaat Vinçlerinde Güvenlik ve Kamusal Denetim' konulu panel düzenlendi. Panele Çevre ve Şehircilik Bakanlığı(ÇBSB) İş Müfettiş Kurulu İstanbul Grup Başkan Vekili Lütfi Alpsoy, MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Cenk Cihangir, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günalp katıldı.


ASANSÖRLER İÇİN UYARI: AYDA 1 KEZ BAKIM YAPTIRIN


Panel öncesinde Makina Mühendisi Fatih Aydınlı yaptığı sunumda, 2004 yılından sonra alınmış asansörlerde, asansör yönetmeliğine göre kabin içinde 'CE' işareti ve 4 haneli onaylanmış kuruluş numarasının olması gerektiğini ifade etti. Asansörlerin rutin bakımı için bakımcı bir firma ile anlaşılması gerektiğini belirten Aydınlı, "Asansörünüze en az ayda 1 kere bakım yaptırın' uyarısında bulundu.


MESLEKİ DENETİMİN TİCARİLEŞTİRİLMEMESİ GEREKİYOR


MMO İstanbul Şube Başkanı Zeki Arslan, iş güvenliği alanının ticarileştirilmemesi uyarısında bulunarak, "Bu iş...