21 / 07 / 2024

Asansörler için önemli uyarı

Asansörler için önemli uyarı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) 'Asansör ve İnşaat Vinçlerinde Güvenlik ve Kamusal Denetim' konulu panel düzenlendi. Panele Çevre ve Şehircilik Bakanlığı(ÇBSB) İş Müfettiş Kurulu İstanbul Grup Başkan Vekili Lütfi Alpsoy katıldı...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Tekirdağ depremi için uyardı! 112 yıl öncesinde oldu! Şimdi endişe etmeyin...

Dün saat 22.26'da Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından Tekirdağ depremi için önemli açıklamalarda bulundu.

Arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörü!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörünü açıkladı. 

Ekonomist Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler için çok önemli uyarı!

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmak isteyenler için çok önemli bir uyarı geldi. İşte Mert Başaran'ın çok konuşulacak açıklamaları...

Faruk Akbal: Erişilebilir konut için önemli bir adım, PGYF Fonu kurabiliriz

Sermaye piyasasına getirilmesi planlanan yeni düzenlemelerle gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önünün açılması amaçlanıyor. Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, düzenlemenin erişilebilir konut için önemli bir adım olacağını belirtti.

İslam Memiş'ten gram altın için 2 yeni tahmin daha geldi! İşte İslam Memiş'in telaffuz ettiği o rakamlar!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Temmuz hazırlığınızı yapın' başlıklı bir video çekti ve gram altın için önemli açıklamalar yaptı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Ekonomist Mert Başaran'dan borsaya yeni girecekler için çok önemli uyarı!

Borsa yatırımcıları her geçen gün artarken Ekonomist Mert Başaran da borsaya yeni girecek olan yatırımcılar için çok önemli uyarılar yaptı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

Faiz geliri için evini satmayı düşünenler dikkat! 

Yaptığı açıklamada bu dönemde mülkünü satmak isteyenlerin bir defa daha düşünmesi gerektiğini dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, özellikle de faiz geliri için mülkünü satmayı düşünenler için önemli uyarılar yaptı. İşte o açıklamalar...

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Bu haberi okuyan soluğu kuyumcuda alacak! Gram altın için net konuştu: Altın alım zamanı mı?

Piyasalar, Hamas ve İsrail arasındaki artan çatışmaların etkisi altında gerilirken, altın ve döviz fiyatları yükselişe geçti. Gram altın fiyatları rekor seviyeleri aşarken, uzmanlar altın yatırımcıları için önemli bir açıklama yaparak gram altının geleceği hakkında bilgi verdi.

Bankalar şimdi de o grup için kampanya başlattı... Bu kadar indirim sağlayacaklar, o banka müşterileri dikkat

Akbank emekli vatandaşlardan sonra şimdi de emekli vatandaşlar için önemli bir çalışma başlattı. Akbank tarafından üniversiteli öğrencilerin giyim alışverişlerine yönelik önemli bir adım atıldı.

Otomobilde büyük kampanya için start veriliyor! Araba almak isteyenlere müjde! Bu fırsatı kaçırmayın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalında otomobil ve konut alanlar için önemli öngörülerde bulundu. İşte detaylar...

Birikime başlayabilmeniz için 10 ipucu 

Birikime başlayabilmek için motivasyona mı ihtiyacınız var?  Hep niyetleniyorsunuz ama başaramıyor musunuz? Peki "birikime başlayabilmeniz için önemli olan bazı ipuçları var" desek. İşte mali hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak 10 ipucu..

Asansörler için önemli uyarı Haberi

Asansörler için önemli uyarı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) 'Asansör ve İnşaat Vinçlerinde Güvenlik ve Kamusal Denetim' konulu panel düzenlendi. Panele Çevre ve Şehircilik Bakanlığı(ÇBSB) İş Müfettiş Kurulu İstanbul Grup Başkan Vekili Lütfi Alpsoy, MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Cenk Cihangir, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günalp katıldı.


ASANSÖRLER İÇİN UYARI: AYDA 1 KEZ BAKIM YAPTIRIN


Panel öncesinde Makina Mühendisi Fatih Aydınlı yaptığı sunumda, 2004 yılından sonra alınmış asansörlerde, asansör yönetmeliğine göre kabin içinde 'CE' işareti ve 4 haneli onaylanmış kuruluş numarasının olması gerektiğini ifade etti. Asansörlerin rutin bakımı için bakımcı bir firma ile anlaşılması gerektiğini belirten Aydınlı, "Asansörünüze en az ayda 1 kere bakım yaptırın' uyarısında bulundu.


MESLEKİ DENETİMİN TİCARİLEŞTİRİLMEMESİ GEREKİYOR


MMO İstanbul Şube Başkanı Zeki Arslan, iş güvenliği alanının ticarileştirilmemesi uyarısında bulunarak, "Bu iş...