04 / 05 / 2024

aslan avcı kurşun fabrikası

aslan avcı kurşun fabrikası

İzmir Gaziemir'deki 70 yıllık kurşun fabrikası, 2011 yılında çevresindeki atıklar temizlenmeden yeniden hayata geçirildi. 2 yıldır kaderine terk edilen fabrika, etrafa zehir saçıyor...

Kira tartışması yine kanlı bitti! Kiracı, iş yeri sahibine kurşun yağdırdı!

Bursa'da, iş yeri sahibi Aykut Y., kira artışı ile ilgili olarak aralarında husumet olan market işletmecisi Ahmet K. tarafından çıkan tartışmadan sonra silahla vuruldu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden iş yeri sahibi hastanede tedaviye alındı.

İŞKUR açıkladı! Türkiye’de en fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu...

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarını paylaştı. En fazla açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü.

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!

İŞKUR'un kadın istihdamını artırmak için yeni bir projesi başlattığını duyurdu. Buna göre, proje kadın çalışan istihdam eden iş yerlerine 25 bin lira destek sağlanacağı kaydedildi.

Orjin Nişantaşı Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Orjin Nişantaşı Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer'de 142 milyon 700 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun ortaklığında kuruldu.

Orjin Maslak Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Orjin Maslak Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer'de 217 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun ortaklığında kuruldu.

Orjin Beyoğlu Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Orjin Beyoğlu Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer'de 150 milyon 700 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun ortaklığında kuruldu.

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

İŞKUR açıkladı, yaş şartsız KPSS’ siz kasım ayı çarşı ve mahalle bekçisi alımı başladı

Son günlerde işe alım ilanları ve istihdam ile ilgili İŞKUR'un ve sayfası sıkça ziyaret edilen sayfalar arasında. Buna göre bekçi olmak isteyenlerde İŞKUR’un web sitesinde yer alan açık iş ilanlarına bakıyor. İşte bekçi alımı ile ilgili detaylar haberimizde...

KPSS şartsız Türkiye genelinde Hasta Kabul Kayıt Görevlisi alımı başladı! İşte ayrıntılar...

İş arayanlar vatandaşlar hemen hemen her gün İŞKUR’un güncel web sayfasından araştırmaya yapmaya devam ediyor. İŞKUR bu kapsam kamu ya da özel sektör fark etmeksizin her sektörden güncel iş ilanlarını yayımlamaya da sürdürüyor.

Memur olmak isteyenlere müjdeli haber geldi, 40 Belediye KPSS’li KPSS’siz personel alımını gerçekleştirecek

Memur olmak isteyenlere güzel haber İŞKUR'dan geldi. İŞKUR’un kamu dışı ilanları üzerinden yapılan açıklamaya göre personel alımları yapacağı duyuruldu Buna göre, 40 belediyede KPSS’li KPSS’siz personel alımı yapılacak. Başvurular başladı, işte haberin ayrıntıları...

Elite Plus İnşaat Yapı Malzemeleri Otomotiv Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elite Plus İnşaat Yapı Malzemeleri Otomotiv Nakliye Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 10 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Kurşun ve Serkan Çevik ortaklığında kuruldu.

Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

İŞKUR'un yayımladığı rapora göre, Türkiye genelinde en çok işçi arayan 3 sektör, en fazla işçi aranan 10 meslek bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan detayları paylaştı.  

aslan avcı kurşun fabrikası Haberi

aslan avcı kurşun fabrikası

Gaziemir’de yaklaşık 70 yıl kurşun üreten ve atıklarında beş yıl önce radyasyon tespit edilen Aslan Avcı Kurşun Fabrikası, iki yıldır kaderine terk edilmiş durumda. Fabrika sahibi Hasan Yavaş’ın 200 yılında hayatını kaybetmesi üzerine, torunları, arazide bir kısmı gömülü, bir kısmı halen açıkta duran atıkları temizlemeden yeni bir fabrika kurdu. Yeni adı Heper Metal Döküm Sanayi Tic. A.Ş. Torbalık’taki sanayi bölgesinde bir derenin kenarına kurulan fabrika adeta zehir saçıyor. Atıkların toplam miktarının 100 bin tonun üzerinde olduğu fabrikanın çevresinde yaşayanlarda nefes darlığı, öksürük, astım ve bronşit şikayetleri arttı. Çevre sakinleri, soludukları havanın tuzruhu gibi boğazlarını yaktığını dile...