18 / 07 / 2024

Aspendos restorasyonuna eleştiri

Aspendos restorasyonuna eleştiri

Antalya’da dünyanın en önemli kültürel varlıklarından Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki basamaklar ve oturakların orjinal koyu gri yerine beyaz mermer kullanılarak restore edilmesi eleştirilere yol açtı.

Esenyurt'taki İnnovia 4 projesi sosyal medyanın dilinde! Vatandaşlardan yorum yağmuru geldi!

Yeşil GYO tarafından Esenyurt'ta yükselen İnnovia 4 projesi sosyal medyanın diline düştü. Çalışmalara ara verilen projeyle ilgili fotoğraflara vatandaşlardan eleştiri yağmuru geldi.

Kıbrıs’ta gündem konut satışları! Şehir Plancıları Odası Başkanı'ndan öyle bir eleştiri geldi ki...

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Şehir Plancıları Odası Başkanı Berkay Ramiz, Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasası ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Birleşik Kamu-İş'ten Emlak Konut GYO kampanyasına eleştiri: Taksitler 41 bin TL'den başlıyor!

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ yaptığı açıklamada Emlak Konut GYO kampanyasında taksitlerin 41 bin TL ile 52 bin TL arasında değiştiğini belirterek, düşük faizin aldatmaca olduğunu söyledi.

Mağdur ev sahibi, CHP'li Ali Mahir Başarır'a seslendi: Ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!

Ev sahibi kiracı kavgalarının alevlendiği şu günlerde mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. İşte mağdur ev sahibinin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan İmamoğlu'na eleştiri: 100 bin konut dediler, 5 binini bile yapamadılar!

Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum 100 bin ev sözü veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ‘5 binini bile yapamadığını' dile getirerek, bakanken Üsküdar'da toplamda 15 bin konutu dönüştürdüğünü söyledi.

Muhalefetten hükümete deprem konutu eleştirisi: 2024'e geldik ama 184 bin konut yok!

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin'den deprem konutları ile ilgili olarak bir eleştiri geldi. İsa Mesih Şahin verilen 650 bin konut sözüne değinerek, 46 bin konutun teslim edildiğini 184 bin konutun da olmadığını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilkler ve enler dönemi paylaşımı geldi, vatandaşlardan eleştiri gecikmedi!

Merakla beklenen yerel seçimler gündemden düşmezken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da resmi sosyal medya hesabı üzerinden ilkler ve enler dönemi paylaşımı yaptı. İşte İmamoğlu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yapmasının ardından Prof. Celal Şengör'den ağır eleştiri geldi.

O belediye Başkanı'ndan sert eleştiri: Övündükleri kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Toplumsal Belediyecilik, İlkeli ve Halkçı Belediye Yönetimi' konulu panelde yerel yönetim hakkında açıklamalarda bulunarak, kent yönetiminde ''kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz'' dedi.

Ümit Özdağ'dan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na sert eleştiri!

Yeni "Kentsel Dönüşüm Kanunu"na tepkiler dinmedi. Meclis'ten oy birliğiyle kabul edilen kentsel dönüşüm yasasına bir tepkide Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Sizin de başınıza gelebilir" diyerek Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi...

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na eleştiri: ‘100 bin konutun en fazla 6 binini yaptı!’

Rize'de ziyaretlerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul'daki mevcut yönetimin verdiği konut sözünü yediğini söyleyerek, "İmamoğlu, söz verdiği 100 bin konutun sadece 6 binini yaptı" dedi.

Ekonomistlere göre Merkez Bankası yılı yüzde 40 faizle kapatacak!

Prof Dr. Emre Alkin, “Banka, 500 baz puanlık artışla eleştiri bombardımanından kurtuldu. Döviz yükselişini sürdürür” derken, İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, “Büyük bir ihtimalle 40’larda yılı kapatacağız” ifadesini kullandı.

Üretici, pamuktaki fiyatın gözden geçirilmesini bekliyor!

Çukobirlik'in 18,5 lira olarak belirlediği kütlü pamuk alım fiyatına sektörden eleştiri yükseldi. Üretici temsilcileri, sürdürülebilir bir üretim için kilogram başına fiyatın en az 29.34 lira olması gerektiğini belirtti. Mevcut fiyatlarla üretiminin artırılmasının mümkün olmadığını vurguladılar.

Aspendos restorasyonuna eleştiri Haberi

Aspendos restorasyonuna eleştiri


Antalya’da dünyanın en önemli kültürel varlıklarından Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki basamaklar ve oturakların orjinal koyu gri yerine beyaz mermer kullanılarak restore edilmesi eleştirilere yol açtı.



8 AY SONRA AÇILDI


Serik İlçesi’nde iki tepe üzerinde milattan sonra 2’nci yüzyılda Marcus Aurelius döneminde inşa edilen Aspendos Antik Tiyatrosu, geçen hafta sona eren Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali öncesinde restorasyon için 7- 8 ay kapalı tutuldu. Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Aspendos’un oturakları ve merpenlerinde kullanılan beyaz mermerlerin tiyatronun koyu gri renkteki aslına uygun olmayışı, eleştiri ve tepkilere neden oldu. 



KASIMDA DÜNYA LİDERLERİNİ AĞIRLAYACAK


Bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı ve Serik’e bağlı Belek Turizm Bölgesi’nde düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi’nin programında da Aspendos Antik Tiyatrosu bulunuyor. Obama, Merkel, Putin gibi dünya liderlerinin 2...