05 / 05 / 2024

Avm kiralarındaki sorunlar

Avm kiralarındaki sorunlar

İç piyasada yüksek kur ve seçim psikolojisiyle tüketimin azalması perakendeyi zora soktu. AVM kiralarının önemli kısmı dolar cinsi olduğundan kurun seyri sektör temsilcilerinin deyişiyle adeta ölüm kalım meselesine döndü.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri bu yolla sizi 30 güne evden çıkarabilir!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün artıyor. Hükümet tarafından yüzde 25 kira sınırlaması yürürlüğe girerken, ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlar giderilemedi. Kiracılar dikkat, ev sahibi sizi bu nedenlerden dolayı 30 günde sizi evden çıkarabilir....

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Kent planlamacısı Buğra Gökce, ev kiralarındaki artış beklentisini madde madde açıkladı!

Geçtiğimiz zamanlarda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan kent planlamacısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden konut satışları ve fiyatlarına yönelik bir paylaşımda bulundu. Buna göre, Gökce, “Konut fiyatları neden düşmüyor” sorusunu madde madde yanıtladı.

Kirayı elden ödeyenler için büyük tehlike! Bunu yapan tüm kiraları sil baştan öder!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki sorunlar her geçen gün artıyor. Kiralarla ilgili çeşitli konularda kiracı ve ev sahiplerin hakları bulunuyor. Bunlardan biri de lirayı elden ödeme konusu. Peki kiracı kirayı elden ödeyebilir mi, öderse ne olur?

Gayrimenkulün liderleri sorunların çözümü için yapılacak 15 maddeyi sıraladı!

Management Plus Danışmanlık Eğitim tarafından her yıl organize edilen ve bu yıl 11. si düzenlenen Gayrimenkulde Liderler Zirvesi gerçekleşti. Zirvede piyasasındaki sorunlar masaya yatırılarak, yapılması gerekenler açıklandı.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

Paylaşımlı ev kullananlar aman dikkat! Alt kiralamalar tahliye sebebi!

Konut kiralarındaki yüksek fiyatlar, paylaşımlı ev arkadaşlığını artırdı. Ancak uzmanlar kiracıları alt kiralamalar konusunda uyarıyor... 

Kiracı ev sahibi sorunlarına bir yenisi daha eklendi! Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından gelen haberler kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunların gittikçe arttığını gösteriyor. Son haber de Bursa İnegöl'den geldi. Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı.

Ev sahibi ve kiracı krizini ‘arabulucu’ da çözemedi!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunlarının bazılarını ‘arabulucu’ da çözemedi. Yaşanan gelişmeleri Gayrimenkul hukuku uzmanları, değerlendirdi. Uzman isimler hem ev sahiplerine hem de kiracılara uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

Avm kiralarındaki sorunlar Haberi

Avm kiralarındaki sorunlar

Seçim yılında komşu ülkelerdeki krizler ve iç piyasada hızla artan dolar kuruyla karşı karşıya kalan perakende sektörü dört bir yandan baskı altına girdi. Son 2 ayda yüzde 15 değer kazanıp 2.64 TL’ye kadar fırlayan doların hem ürün maliyeti hem de kiralar üzerindeki etkisi işleri en çok zorlaştıran koşul oldu. Pek çok marka sahibi temkinli bekleyişe girip sürdürülebilir olmayan mağazaları kapatmaktan söz etmeye başladı.



Kurun en büyük etkisini mart ayı başında hissettiklerini ifade eden Tescilli Markalar Derneği Başkanı ve Diesel ile Sisley markalarının Türkiye temsilcisi Tahsin Özlenir, 2.40 TL’lik dolar kurunun kabul edilebilir olduğunu, alışveriş merkezlerinde (AVM) kiraların bu düzeyde sabitlenmesinin gerektiğini söyledi. Şu an piyasanın izle-gör taktiği benimsediğini kaydeden Özlenir, “Beklenmedik bu yükseliş kalıcı olursa sadece kiralar açısından değil, ürün...