14 / 05 / 2024

avmler dijitalleşiyor mu

avmler dijitalleşiyor mu

Son yıllarda iyice keskinleşen rekabet ortamında farklılaşmanın yollarını arayan AVM'ler dijitalleşme yatırımları için düğmeye bastı. Rönesans Gayrimenkul Yatırım, dijital çözümü hayata geçirdi...

Yapı denetim sistemi değişiyor mu? İşte kulislerden sızan o bilgi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen yapı denetim sisteminde havuz modelinin yumuşatılabileceği iddia edildi. 

Tasarruf finansman sektörünün büyüklüğü 29 milyar TL'yi aştı: Faizsiz konut ve araç satışı da dijitalleşiyor!

2 sene önce regüle edilen tasarruf finansman sektörünün büyüklüğü 29 milyar TL’yi aştı. FKB Başkanı Eyüp Akbal, sektörü değerlendirdi ve yeni gelişmeleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

İslam Memiş'ten Bakan Şimşek'in 'altın' sözlerine yorum! Gram altında işler değişiyor mu? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in altın ithalatıyla ilgili sözleri oldukça dikkat çekerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten konu ile ilgili yeni yorum geldi. İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in o son dakika açıklamaları...

Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor! Fiyatlar değişiyor mu?

Trafik sigortalarında yeni dönem başladığı kaydedildi. Buna göre ödenecek primler artık maliyet endeksine göre belirlenmiş olacak. İşte konuya dair merak edilenler.

Mesai saatlerinde kritik gelişme! Çalışma saatleri değişiyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  kısmi ve geçici süreli çalışmalarla iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesini gözetecek düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Peki çalışma saatleri değişecek mi?

Kamu çalışanlarına hayat pahalılığı tazminatı önerisi! BDDK personelinin ödemesinde şartlar değişiyor mu?

Ankara'dan İstanbul'a taşınacak olan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik hayat tazminatı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Konu Meclis'te de gündeme geldi ve milletvekillerinden çarpıcı bir öneri geldi. 

Emekli maaşı hesaplama sistemi değişiyor mu? Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika gelişmesi!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, karma emekli aylığı sistemi yerine bütün dönemleri kapsayan ve kendi içerisinde eşitlik sağlayan tek bir emekli maaşı hesaplama sistemine geçilmesi gerektiğini açıkladı. 

Kıdem tazminatı şartları değişiyor mu? Kıdem tazminatınızı nasıl alabilirsiniz?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen, kıdem tazminatını alarak işten çıkmak isteyenlere yönelik bir takım önemli bilgiler verdi. Buna göre Kıdem tazminatı şartları neler? Kimler kıdem tazminatını alabiliyor? İşte merak edilem tüm sorulara yanıtlar haberde...

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

Son zamanlarda milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren mesai saatleri değişikliği gündemdeki yerini de koruyor. Kamu çalışanları ve memurların çalışma saatleri değişiyor mu? İşte merak edilen sorular...

Evinin altında deprem fay hattı geçiyor mu? İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından vatandaşlar evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusuna yanıt arıyor. İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

SON DAKİKA: Büyük deprem riski! Evimin altından fay geçiyor mu? Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde bulunuyor!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması sayesinde, herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Deprem riski sorgulama işlemi için ise, adrese özel sorgulama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

avmler dijitalleşiyor mu Haberi

avmler dijitalleşiyor mu

Son yıllarda iyice keskinleşen rekabet ortamında farklılaşmanın yollarını arayan AVM'ler dijitalleşmeye başladı. Rönesans Gayrimenkul, İsfanbul, Metropol İstanbul, Trump Towers, Venezia gibi alışveriş merkezleri dijitalleşme yatırımları için düğmeye bastı.

Ekonomist Dergisi'nden Ayşegül Sakarya Pehlivan'ın haberine göre, Türkiye'de alışveriş merkezi (AVM) yatırımları özellikle 2000'li yıllardan itibaren hızlı bir gelişim gösterdi. Türkiye genelinde mevcut AVM sayısı 436 civarında. Bu sayının 2020 yılı sonunda 445'e çıkması bekleniyor. Bugün yaklaşık 160 milyar dolarlık ciroya ulaşan sektörde son birkaç yıldır AVM yatırımları yavaşladı. Bu durum sektörde rekabetin farklı bir noktaya kaymasına neden oldu. Perakende sektörünü derinden etkileyen dijitalleşme trendi AVM'lere de sıçradı. AVM'ler dijitalleşme yatırımları için düğmeye bastı.

Yüzde 25 büyüme hedefi

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, bir dijital çözümü hayata geçirdi. 2019'un mart ayından beri üzerinde çalışılan projeyle grubun...