05 / 05 / 2024

Ayıplı gayrimenkulde hak arama süresi ne kadar

Ayıplı gayrimenkulde hak arama süresi ne kadar

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Ayıplı gayrimenkullerde hak arama süresi ne zaman başlar?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk? Fiyatları emlakçılar mı yükseltiyor?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre Ankara konut fiyat artışında dünya birincisi oldu. Peki gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk?

Bakan Özhaseki açıkladı: Hatay'da her ay birkaç bin konut hak sahiplerine verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'daki çalışmalar ile ilgili bilgi verdi ve her ay birkaç bin konutun hak sahiplerine verileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Bakan Ali Yerlikaya müjdeyi verdi! Her ay 15-20 bin konut ve köy evi hak sahiplerine teslim edilecek!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hedeflerinin 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 11 ilde 75 bin konutun teslimini yapmak olduğunu açıkladı. 

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, yapımı biten afet konutlarından 6 bin 100'ü şubat ayında hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna kadar tamamlanacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Malatya’da 4 binden fazla konut bu ay teslim edilecek!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yaptığı son dakika açıklamasında Malatya’da Aralık Ayı içerisinde 4 bin 500 konutun çekilecek kurayla hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Hatay'da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra Hatay'da yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini, ay sonuna kadar 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

46 bin konut yıl sonu hak sahiplerine teslim edilecek!

11 kenti vuran, 50 bini aşkın insanın yaşamını yitirmesine sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 10 ay geçti. Halen 637 bin depremzede konteyner kentlerde yaşarken, TOKİ tarafından inşası tamamlanan 46 bin kalıcı konutun yılbaşına kadar hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

O ilde 27 bin konut mart ayında hak sahiplerine teslim edilecek!

​​​​​​​Diyarbakır’da, yapılan deprem konutları hızla yükseliyor. İlk konutlar, mart ayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle hak sahiplerine teslim edilecek. 27 bin konutun yapılacağı mahalle, 100 bin kişinin ikamet edeceği modern bir kente dönüşecek.

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Son yaşanan depremde 680 bin ev, 170 bin dolaylarında iş yerimiz yıkıldı, hasar aldı ve yıkıldı. 200 bin dolaylarında konutun inşasına başladık. Onları gelecek aydan itibaren her ay 40-50 binini teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Osmaniye'deki depremzedeler kalıcı konutlarına Aralık ayında yerleşecek!

Osmaniye'de 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için hayata geçirilen kalıcı konutların ilk etabı Aralık ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Aile Bakanlığından son dakika müjdesi! Eylül ayında 12,4 milyon lira hesaplara peş peşe yattı! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri ile Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer hak sahipleri için eylül ayında 12,4 milyon TL ödeme yapıldığını açıkladı.

İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmalar yüzde 27 azaldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi Raporu-2023 İlk 6 Ay” sonuçlarında, İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmaların yüzde 27 düştüğü belirlendi. İşte ayrıntılar...

Ayıplı gayrimenkulde hak arama süresi ne kadar Haberi

Ayıplı gayrimenkulde hak arama süresi ne kadar

Ayıplı malda başvuru süreleri Bir yazınızda ayıplı gayrimenkullerde hak arama sürelerinden söz etmiştiniz. Bu süreler ne zaman başlar? • K.A. 


Tüketici mevzuatı içinde ayıplı mallarda hak arama süreleri farklılık gösterir. Öncelikle şu aynma dikkat çekmek isterim. Ayıp iki türlüdür. Birincisi açık ayıp ikincisi gizli ayıp. Aleni ayıp, mevcut bir yapıda ilk bakışta anlaşılan hatalı imalattır. Bunun için ilgili yerlere başvuru süresi bir aydır. Örneğin bir bina için konuşuyorsak, binaya girdiğinizde fayanslarda kırık görüyorsanız bu açık ayıptır. Boyalar bozuk, parkeler kabarmışsa bu açık ayıptır. 


İkincisi gizli ayıptır ki bu ayıp ilk bakışta görülemeyen ancak kullanım ile ortaya çıkan ayıptır. Yukanda verdiğim örnekleri ele alırsak, fayans kınk değildir ama kullanmaya başladıktan sonra yerinde kalmayıp dökülmeye başlamıştır veya parkeler ilk etapta düzgündür de kullanmaya...